לצערנו, לא תמיד הסכמי הממון חוסכים מריבות של זוגות העומדים להתגרש בבתי המשפט. פעמים רבות נערך הסכם הממון לפני הנישואין, אך לפני הגירושין אחד מבני הזוג מסרב להכיר בהסכם הממון, ומעלה דרישות אחרות השונות מההסכם. אולם, הסכם ממון הוא מסמך משפטי לכל דבר, וניתן לאכוף אותו בבית המשפט. קראו בהרחבה מה זה הסכם ממון?
כיוון שהסכם הממון הוא מסמך משפטי מחייב, ניתן לפנות לבית הדין לענייני משפחה, ולבקש צו אכיפה להסכם הממון. על מגישי הבקשה לפנות עם מסמך הסכם הממון למזכירות של בית המשפט.
מהו תהליך אכיפת הסכם הממון בידי השופט?
לפני שהשופט מוציא צו אכיפה להסכם הממון, עליו לוודא שבני הזוג מבינים היטב את משמעות ההסכם, ושהוא ניתן ליישום. בנוסף, בודק השופט שיש תוקף לחתימות בני הזוג, והחתימה של כל אחד מבני הזוג לא נעשתה באיומים או בסחיטה.
באופן עקרוני, כל אחד מבני הזוג יכול לגשת עם מסמך הסכם הממון לבית הדין, ולבקש את אכיפת ההסכם. אולם, השופטים בבתי המשפט מתייחסים ברצינות יותר לעורך דין המייצג לקוחות, מאשר לבני הזוג עצמם. לכן, מומלץ שאכיפת הסכם הממון תיעשה בידי עורך דין הפונה לבית המשפט.
מה קורה כאשר בית המשפט מסרב לאשר את הסכם הממון?
בדרך כלל, השופטים מאשרים באופן כמעט אוטומטי את הסכם הממון. אולם ההחלטה האם לאשר את ההסכם או לא- נתונה בידי השופט. לפעמים, השופטים מערבים בפסק הדין את תפיסת עולמם, ולא מאשרים מסיבות שונות את ההסכם. לא תמיד הסיבות הן אובייקטיביות. לפעמים, הן קשורות למצב רוח רע שיש לשופט בבית המשפט באותו יום. במקרים אלו, מומלץ להגיש ערעור באמצעות עורך דין אורי גנור לבית המשפט המחוזי, על ההחלטה לסרב לאשר את הסכם הממון.