מתכון לעוגת שמרים – יש כאלה שאוהבים את זה ככה

עוגת שמרים היא שם כולל לכל סוגי הרולדות שבהן משתמשים בשמרים על מנת להתפיח את הבצק, זאת בשונה מעוגות בחושות בהן הבלילה נוזלית. בצק עוגת שמרים מאפשר הרבה יצירתיות ויש כאלה שאוהבים את זה ככה – משחק של צבעים, צורות וטעמים עם בצק אחד.

לא צריך להיות גאון קולינרי על מנת להכין עוגת שמרים. אולם, יש הנרתעים מהכנת העוגה הדורשת התפחה ומעדיפים לקנות כזו.

בלי שמרים – מתכון להססנים

ככל שאתם נרתעים משימוש בשמרים ועדיין רוצים עוגה ביתית צרפנו לכם מתכון לעוגת שמרים ללא התפחה. לא רק שתודו לנו על העבודה הקלה שבהכנתה, תודו לנו גם על הטעם.

לבצק:


1 קילו קמח
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
2 כפות שמרים יבשים
1 כוס שמן
כפית מלח (בסוף)
כוס וחצי מים חמימים

למילוי

8 כפות קקאו
12 כפות סוכר
כמעט כפית קינמון
חצי חבילת פודינג שוקולד מריר
מעט תמצית וניל
חצי כוס מים רותחים
ביצה
מעט דבש

הכנת הבצק

לשים את מרכיבי הבצק במיקסר במשך 8 דקות ומעבירים למקרר למנוחה לחצי שעה.
מחלקים את הבצק ל – 5 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן דק ורחב.

הכנת המילוי

מערבבים 8 כפות קקאו, 12 כפות סוכר, כמעט כפית קינמון, חצי חבילת פודינג, שוקולד מריר, מעט תמצית וניל וחצי כוס מים רותחים עד להשגת מרקם משחתי.

התקנת העוגה

מורחים מעל כל חלק של בצק ומגלגלים או עושים כל צורה אחרת.

>אנשים אהבו גם את המתכון לעוגת מייפל

שתפו את הפוסט עם חברים

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

אולי יעניין אתכם:

סגנונות של שרשראות נשים

התכשיטים שכל אישה בוחרת לענוד מגדירים את מי שהיא. שרשראות מהוות כיום חלק מקוד הלבוש של נשים. בעבר שרשראות היו מעידות על העושר של אדם

קרא עוד »