התאמת יין היא החלק החשוב מאוד במסיבת ארוחת הערב. זה לא רק על איך אתה מגיש את האוכל שלך, אלא גם על איך אתה מגיש את היין שלך.
ישנם שלושה סוגים של כוסות יין שתוכלו להשתמש בהן כדי להתאים לסוגי מזון שונים: כוסות יין לבן, כוסות יין אדום וחילי שמפניה. סוגי היינות הנפוצים ביותר הם אדום, לבן ורוזה. עם זאת, ישנם גם סוגים אחרים של יין שיכולים להשתלב עם מאכלים שונים כגון יין מבעבע ויין קינוח.
סוג היין שתגיש יהיה תלוי בסוג המטבח שאתה מגיש. למשל, יין אדום כמו פינו נואר משתלב היטב עם מנות בשר, בעוד יין לבן כמו סוביניון בלאן משתלב היטב עם מנות דגים. התאמת סוגי יינות לאוכל יכולה להיות מאתגרת מכיוון שיש כל כך הרבה סוגים שונים של יינות בחוץ, אבל המדריך הזה יעזור לך למצוא את ההתאמה המושלמת לכל הצרכים הקולינריים שלך.
גבינה היא שותף מצוין להרבה סוגי יין. גבינה חזקה ומלאת טעם היא התאמה טובה ליין אדום נועז. גבינה שמנת ורכה עדיף להתאים עם יין לבן או רוזה בהיר יותר.
איך עושים את זה נכון?
כדי למצוא את היין הטוב ביותר לשילוב עם סוג מסוים של מזון, עליך לשקול את הדברים הבאים:
– פרופיל הטעם של היין
– פרופיל הטעמים של האוכל
– הטעמים במנה
– מרכיבי המנה
– לטעום את שני היינות לפני שבוחרים לאיזה מהם להתאים לאיזו מנה
– לזכור אילו טעמים משתלבים היטב – לא לשכוח את החומציות והמתיקות – זכור שניתן לשלב מנות מסוימות ליותר מסוג אחד של יין.
זיווג יין הוא נושא פופולארי עבור אניני יין ואנשי מקצוע. זו אומנות שדורשת הרבה ידע ומיומנות כדי לעשות אותה נכון. זה נשמע כמו רעיון מצוין, אבל זה לא קל ליישום, במיוחד כשצריך מספר רב של יינות ומאכלים.
הזמינו מגשי אירוח להרמת כוסית: https://www.canapes.co.il/