פאי פקאן פרווה קל להכנה שיכבוש את שלכם

פאי פקאן פרווה קל להכנה – גן עדן של טעמים

רגע אחד, תפסו את עצמכם! מה דעתכם לשדרג את המתוקים שאתם מכירים כך שהם יהיו מדהימים, מעלפים ומושלמים? הפאי פקאן הפרווה הזה הוא בדיוק מה שאתם מחפשים! מדובר בקינוח שמלא בטעמים, שיגרום לכם לשוב אליו שוב ושוב, כמו שכולנו יודעים – זה הקסם של מתוקים מושחתים. כל ביס מהפאי הזה הוא כמו חיבוק חמWarm מהגנטיקה של קינוחים, והוא בהחלט ידליק לכם את החושים ויביא אתכם לעולם של טעמים אגדים וממכרים. לא צריך להיות שף פריזאי כדי להכין אותו, פשוט תעזבו את הכול ותחפשו את המצרכים!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק עבור: 8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להתחיל, אתם זקוקים למספר רכיבים פשוטים ומדויקים, שיביאו לכם תוצאה שהחושים לא שוכחים. כל רכיב תורם לארומה המדהימה ולמרקם השם נימוח של הפאי.

  • 250 גרם קמח תפו”ח
  • 100 מ"ל שמן מתון (כמו שמן זרעי ענבים או שמן קוקוס)
  • 100 גרם סוכר חום
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות מים קרים
  • 400 גרם פקאנים קלויים
  • 200 מ"ל סירופ מייפל
  • 3 כפות קקאו איכותי (לגרסה שוקולדית)
  • 2 כפות שמן קוקוס (לתוספת טעם)
  • 1 כפית וניל (אם רוצים עוד טאצ' מתוק)
  • קורט קינמון (בהחלט מוסיף למשגע)

מרכיבים חלופיים

הפאי הזה הוא כל כך גמיש שיש הרבה אפשרויות לשדרוגים! אם אתם רוצים להכין גרסה טבעונית, פשוט ניתן להמיר את הסוכר החום בסוכר קוקוס! והשמן יכול להיות מוחלף בשמנת קוקוס, וכך הפאי שלכם לא רק שיהיה טעים, אלא גם בריא!

שלבי ההכנה

עכשיו, אחרי שהכנו את כל הרכיבים, הגיע הזמן לעבוד! למי מאיתנו יש זמן לדיבורים? בואו נתחיל בעשייה!

  1. צעד ראשון, נערבב בקערה את הקמח עם הסוכר והמלח.
  2. נוסיף את השמן, ונערבב עד שנ形成 בצק.
  3. נוסיף מים קרים, ונמשיך לערבב עד שהבצק מתאחד.
  4. נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונשים במקרר למשך רבע שעה.
  5. בזמן שהבצק מתקרר, נפרדים את הפקאנים לחצי.
  6. נחמם סיר עם סירופ מייפל, קקאו, שמן קוקוס, קינמון, וניל, ונביא לרתיחה קלה.
  7. נוציא את הבצק מהמקרר ונתפוס תבנית פאי.
  8. נשטח את הבצק בתבנית ככה שיהיה קירות גבוהים.
  9. נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10 דקות.
  10. נוציא, ונמלא את הבצק עם הפקאנים המוכנים.
  11. נסנן את התערובת הרותחת של הסירופ מעל הפקאנים.
  12. נחזיר לתנור למשך 20 דקות נוספות.
  13. נוציא מהתנור וניתן לפאי להתקרר לפני ההגשה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אפשר לנסות להוסיף עוד דברים לפאי פקאן כמו שוקולד מריר קצוץ על מנת להוסיף עושר לטעמים. אפשר גם לנסות לשים פקאנים מסוכרים או אפילו לשים עליו קצפת קוקוס – וכך תהפכו את הפאי הזה למשהו משגע!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הפאי מראש?
כן, אפשר להכין את הפאי יום לפני. זה רק יהפוך אותו למושלם יותר, משום שהטעמים יוסיפו להתמזג במהלך הלילה.

מה אפשר להמיר אם אני לא אוהב פקאנים?
ניתן להשתמש בשקדים קלויים או אגוזי לוז, טעמים שיכולים להשתלב מצוין!

באיזה תוספות מומלץ להשתמש?
תוספות של קצפת קוקוס או כדורי גלידה מתקבלים בברכה על הפאי הזה.

האם ניתן להקפיא את הפאי?
בהחלט, פאי הפקאן הזה נהדר להקפאה! פשוט עטפו אותו היטב בניילון נצמד כדי לשמור על الطילו.

מה קורה אם אין לי סירופ מייפל?
אפשר להמיר אותו עם סירופ אגבה או סוכר קטרה לשדרוג טעמים.

האם יש סיכוי שהוא ייצא לא טעים?
בכל אם תקפידו על הכמויות המומלצות, תגלו שהוא מדהים!

איך יודעים אם הפאי מוכן?
אם הקצפת מתחילה להתרומם, זה סימן שהוא מוכן! וגם ריח של אגוזים קלויים מלא את הבית.

מה עושים אם הבצק התייבש?
אם הבצק התייבש, ניתן להוסיף מעט מים עד שהוא יהפוך לגמיש.

האם מדובר בקינוח בריא?
לפי מרכיביו, מדובר בקינוח שיכול להיות בריא, בזכות הפקאנים והקשיי (כן, בהחלט אפשר לומר).

האם ניתן להכין אותו ללא סוכר?
כן, ניתן להשתמש בממתיקים טבעיים כמו דיקסטרוז. פיקפוק בהחלט יהיה נעים בעקבות הטעם.

שיתוף הוא הכוח! אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם כל החברים, משפחה, וגם אזרחים ברשתות החברתיות! קדימה, הגיע הזמן לנסות וליהנות!

שתפו את הפוסט עם חברים

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

אולי יעניין אתכם: