כרוב ממולא צמחוני כמו שאמא עושה

כרוב ממולא צמחוני – מתכון מדהים של אמא

אין כמו הפעם הראשונה שטועמים כרוב ממולא, וזה לא משנה אם זו מנה מפוארת או שנעשית בבית בסוף יום עבודה. על כן, כאשר אנחנו עוסקים בתחום הקולינרי, אנחנו מגיעים למקומות קסומים בהם כל מילה מצליחה לגרום ללב להחסיר פעימה. כרוב ממולא, או כפי שאמא שלי הייתה קוראת לזה – "המנה המושלמת", הוא שילוב של טעמים, ארומה וצבעים, שמזכיר לכל אחד את הבית, את סבתא ואותן ארוחות משפחתיות פשוטות, אך בכל כך הרבה אהבה.

היום, אנחנו הולכים להכין כרוב ממולא צמחוני, שהוא לא רק בריא, אלא גם מתכון אגדי וקל להכנה. הוא מתמזג בצורה מושלמת עם כל הצבעים והמרקמים של הירקות. כל ביס הוא חגיגה שמשאירה טעם של עוד, ולא נוכל להפסיק ללכת לשולחן ולהתמלא. ללקק את האצבעות, זה יהיה העיקר!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שמתחילים, נצטרך כמה מרכיבים כדי להכין את המנה המדהימה הזו. למרות שהרשימה עשויה להיראות ארוכה, רוב המרכיבים הם בסיסיים ונמצאים בכל מטבח.

  • 1 כרוב לבן קטן וטרי
  • 1 כוס אורז מבושל ומתקדם (אפשר גם אורז מסולסל)
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 2 גזרנים קצוצים קטנים
  • 1 פלפל אדום קצוץ
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית קימל (במידה ואוהבים)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כוסות רוטב עגבניות

אפשרויות חלופיות

ישנם אנשים אשר יבחרו להכין את המתכון בצורה טבעונית, ניתן להחליף את האורז המוחמץ לרוב הסוגים שאוהבים, כגון קינואה, או לתת קצת טוויסט עם כוסמת. גם לאוהבי הגלוטן – ניתן לשים אורז או ירק מטוגן במקום.

שלבי ההכנה

ועכשיו הגענו לשלב המעניין והמלהיב ביותר – ההכנה. בואו נתחיל:

  1. מנערים את הכרוב מהעלים החיצוניים, ושמים מים רותחים בסיר גדול.
  2. מניחים את הכרוב במים החמים למשך 10 דקות, עד שהעלים מתרככים.
  3. בעזרת כף, נפרדים את העלים ומניחים אותם על מגבת לייבוש.
  4. בשני, מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד שיהיה שקוף.
  5. מוסיפים את הגזר והפלפל ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.
  6. במערבבים את התערובת עם האורז המבושל ופטרוזיליה, מתבלים במלח, פלפל, כמון וקימל לפי הטעם.
  7. ממלאים כל עלה כרוב בתערובת האורז ומקפלים כמו מעטפת.
  8. מניחים בסיר עם רוטב העגבניות, מבשלים על חום נמוך במשך 30 דקות נוספות.
  9. מנערים את התבשיל בעדינות כדי שהעלים לא ייקרו.

וזהו! המנה מוכנה. עכשיו הגיע הזמן להגיש לכל בני המשפחה ולחברים. המראה והשילוב של כל הטעמים המהממים יגרמו לכולם להחסיר פעימה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

ליצור מנה בלתי נשכחת זו אמנות, וכאשר מדברים על תוספות ושדרוגים, לא חסר. אתם תמיד יכולים להוסיף צמחים שונים, כמו בזיליקום ועשבי תיבול אחרים שידגישו את הטעם. אם אתם חובבים יותר את הצד הטעים, תוכלו לשים מעל המנה גבינת פטה או יוגורט עזים מוסיף שישדרגו את המנה למושלמת. ואסור לשכוח את הלחם הטרי לצידה, ללקק את האצבעות לא?

שאלות ותשובות

איך הכי טוב לשמור את הכרוב הממולא?
שמרו במקרר בכלי סגור. ניתן לחמם את המנה מחדש על חום נמוך עד שהיא חמה.

האם ניתן להקפיא את הכרוב הממולא?
בהחלט כן! עטפו היטב ובתוך קופסה מתאימה להקפאה. ניתן להקפיא במשך כשלושה חודשים.

האם אפשר להכין את המתכון מראש?
בהחלט! ניתן להכין את כל השלבים ולהשאיר במקרר עד ליום המנה.

מה כדאי להגיש לצד הכרוב הממולא?
לחם פריקסה או סלט ירקות רענן יכולים להפוך את הארוחה למושלמת.

מה אני עושה אם אין לי כרוב?
אפשר להשתמש בעלים של עלי גפן או כל ירק אחר שאוהבים.

האם אפשר לשדרג את הרוטב עגבניות?
בוודאי! ניתן להוסיף קצת תבלינים שונים כמו אורגנו וחרדל.

למה לא לשים בשר במתכון?
לגמרי אפשר! אפשר להוסיף בשר טחון למילוי – בתור גרסה שאינה צמחונית.

מה הדבר הכי חשוב לי באוכל הזה?
לא ללקק את האצבעות ולהתמכר. הכרוב הממולא קולע ללב ולפה.

אפשר לגרום למנה להיות חריפה?
בטח, הוסיפו פלפל חריף לקראת סוף הבישול.

איך נראית מנה משגעת כזו?
המנה מגיעה עם ארומה מתמוססת, יופי מדהים וטעמים שונים! מה יכול להיות יותר טוב מהמזה?

אם נהניתם מהמתכון הזה, אנא שתפו אותו ברשתות החברתיות ותפיצו אותו לחברים! כל פיסת מידע עוזרת ליצור אהבה במטבח.

שתפו את הפוסט עם חברים

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

אולי יעניין אתכם: