מתכון קל ובריא לכרוב ניצנים קפוא סנפרוסט

"`html

מתכון מעניין וטעים במיוחד: כרוב ניצנים קפוא סנפרוסט עם רוטב טחינה משגע

במרץ של יום שגרתי, החלטנו להפתיע את עצמנו במשהו חדש ומיוחד, ובעיקר טעים. כאשר הכרוב ניצנים קפוא של סנפרוסט עמד על השולחן, קפצנו על הרעיון להכין ממנו מנה לא פחות מ-מדהימה! כרוב ניצנים הוא לא רק בריא אלא גם מאכל שממריץ את החושים ויכול לשדרג כל ארוחה. אז בואו נצא לדרך ונלמד איך להכין את המנה הזו שתשאיר את כולם עם טעם של עוד!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המנה המסקרנת של כרוב ניצנים קפוא, נצטרך לאסוף את המרכיבים הבאים שיביאו לתוצאה המושלמת. אל תשכחו להזמין את כל בני המשפחה בהכנות, כי כשמדובר באוכל – זה תמיד כיף יותר ביחד!

  • 700 גרם כרוב ניצנים קפוא סנפרוסט
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוץ
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1/4 כוס מים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 לימון (מיץ)
  • 2 כפות סויה

במקרה שאתם רוצים לגוון, אפשר גם להחליף את אגוזי המלך בשקדים קלויים או בקטניה מן הקטניות כמו חומוס או עדשים, והמנה עדיין תצא ברמה גבוהה. כמו כן, ניתן להכין גרסה טבעונית על ידי השמטת החלבונים אם קיימים.

שלבי ההכנה

כמו בכל מתכון, חשוב להתרכז בפרטים. גם אם יש לכם עשרות מתכונים שאפשר להכין, הגישה כאן היא קריטית כדי לקבל תוצאה משגעת, אז עקבו אחרי השלבים בדקדוק.

  1. מבשלים מים בסיר עם מעט מלח.
  2. ברגע שהמים רותחים, מכניסים את כרוב הניצנים ומבשלים במשך 5-7 דקות עד לריכוך קל.
  3. מסננים את הכרוב ומניחים לו להתייבש מעט.
  4. מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני ומוסיפים את השום הקצוץ.
  5. נטגן את השום כ-1-2 דקות עד שהוא מתחיל לקבל צבע זהוב.
  6. מוסיפים את הכח והמלח לפירות הים ונותנים להם להתבשל יחד 5-7 דקות.
  7. באותו הזמן, מכינים את רוטב הטחינה: בקערה ממלאים את הטחינה והמים, ממליחים ומערבבים עד שהרוטב הופך לכהנחל.
  8. בוחשים את רוטב הטחינה על הרוב ניצנים ומוסיפים מיץ לימון וסויה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן, שאפשר לשדרג את המנה הזו בכמה דרכים. רוצים להוסיף קצת חריף? הוסיפו פפריקה חריפה או כמון, ותענוג החלום יגיע מהר יותר ממה שחשבתם. אוהבים גיוון? ניתן לשלב ירקות נוספים כמו פטריות, ברוקולי או גזר. אפשר גם להקפיץ קצת טופו עם הרוטב כדי לקבל מנה צמחונית מלאה!

שאלות ותשובות

מה היתרונות הבריאותיים של כרוב הניצנים?
נהדר של כרוב הניצנים הוא שהוא עשיר בוויטמינים, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון שמסייעים לשמור על גוף בריא ונשארים נעים ומשגעים!

איך אפשר לאחסן את המנה אחרי ההכנה?
ההמנה הזו אפשרית לשמור במקרר בתוך קופסה סגורה עד שלושה ימים, כדי שתוכלו ליהנות ממנה גם למחרת.

מה ניתן להגיש יחד עם המנה הזו?
מומלץ לשלב אותה עם דגים, קציצות בשר או אפילו ליד פסטה. היא מכילה את כל מה שצריך ונותנת קונטרה מצויינת!

איזה מעגלה ניתן להכין עם כרוב הניצנים?
אפשר להכין סלט כרוב ניצנים טרי, פשוט עם שמן זית, מלח ולימון. זה יאפשר לכם ליהנות מהמרקם הטרי והזכיר ליד של مخې היחד!

האם יש אפשרות להכין את המנה בפריזר?
בהחלט! את כרוב הניצנים אפשר להקפיא. רק הקפידו לא להשתמש בהם לאחר מכן בישול, אלא להקפיץ לאכול טריים.

ספרו על התוספות שניתן להוסיף.
כמובן! בין אם זה אגוזי מלך, שומשום קלוי או ירקות שונים, הכל מתקבל באהבה במשפחה!

איך יודעים אם הכרוב ניצנים מוכן?
אם מוצרי הכרוב רכים אך לא עוטפים מדי, אתם בדרך הנכונה!

מודגשים – מה הקסם של המנה הזאת?
מדובר בשילוב גלה טעמים בסגנון דלות לאחר הכנה של גם מהירה וגם נטעמת מעולה. מרכזונית אבל טעים במראה!

אפשר לשדרג את המנה להגשה חגיגית?
לגמרי! הוסיפו סלט צבעוני או חלה ליד והמחזור יהיה מושלם. אל תשכחו להזמין בקבוק יין טוב!

מה מקל על החמים היישר לסיר?
כמובן שניתן להשאיר ליד תנור או להשתמש במיקסר אם רוצים. הנאה היא מעלף כולו!

עכשיו, כשהכנתם את המנה הטעימה הזאת, חשוב מאוד לשתף אותה עם כל החברים והמשפחה. לכל מי שאוהב לאכול היטב וליהנות מאוכל איכותי, כשיש מתכון כזה – זה בהחלט בגדר חובה! שתפו ברשתות החברתיות ותנו לעולם לדעת על הקסם הזה של כרוב ניצנים!

"`

שתפו את הפוסט עם חברים

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

אולי יעניין אתכם: