חצילים מטוגנים עם פירורי לחם – מתכון מעולה לשבת

מתכון לחצילים מטוגנים עם פירורי לחם

משהו במפגש עם חצילים מטוגנים עם פירורי לחם פשוט מוסיף קסם לכל ארוחה. כשאתם שואלים את עצמכם מה המנה שאתם הכי אוהבים לאכול, יש סיכוי גבוה שהחצילים הללו יעמדו בראשות הבחירות. הם פריכים מבחוץ, רכים ונימוחים מבפנים, וקשה לעמוד בפניהם. כשאתם לוקחים ביס, זה כאילו שהתחלתם שיחה עם חברים טובים: פשוט כיף. אז בואו נצלול לעולם המדהים הזה של חצילים מטוגנים, ונלמד איך להכין אותם בדיוק כמו של סבתא, עם תוספות ולביבות שהופכות את המנה למעלפת. זה הזמן להיכנס למטבח ולהוציא את השף שכולנו נושאים בתוכנו!

זמן הכנה: 30 דקות. רמת קושי: קל. מתאים ל: 4 מנות.

  • לזמן הכנה כולל של 30 דקות
  • המנה קלה מאוד להכנה
  • מספיקה ל-4 אנשים רעבים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את החצילים המטוגנים המושלמים, תצטרכו את המרכיבים הבאים:

  • 2 חצילים בינוניים
  • 1 כוס קמח (אפשר להשתמש בקמח חומוס לגרסה ללא גלוטן)
  • 2 ביצים
  • 1.5 כוסות פירורי לחם (מומלץ להשתמש בפירורי לחם תוצרת בית כדי שיהיו פריכים ומדהימים)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שום קלוי (לפי ההעדפה – מדהים אבל לא חובה)
  • שמן לטיגון (שמן כדאי לשימוש חוזר)

כמובן שניתן לשדרג את המתכון בלשבץ גם תבלינים כמו כמון, פפריקה או אורגנו. המלצה שלי: פפריקה מעושנת מעלה את הרמה! כל פעם שמתכננים להכין חצילים, ניתן ליצור שדרוגים ולהעשיר את הטעמים.

שלבי ההכנה

הכנת החצילים המטוגנים היא פשוטה ומהירה, ותוכלו לעשות זאת עם כל בני המשפחה, אז בואו נצא לדרך!

  1. חותכים את החצילים בטבעות בעובי של כ-1 ס"מ.
  2. מניחים את החצילים על מגבת ומפזרים מלח. זה עוזר להוציא את המרירות מהם.
  3. מחכים כ-20 דקות עד שהחצילים משחירים מעט.
  4. שוטפים את החצילים במים קרים ומייבשים היטב.
  5. מכינים שלוש קערות: האחת עם קמח, השנייה עם ביצים טרופות והשלישית עם פירורי לחם.
  6. מצפים כל פרוסת חציל קודם בקמח, אחר כך בביצה ולבסוף בפירורי לחם.
  7. מחממים את השמן במחבת על חום בינוני-גבוה.
  8. מטגנים את פרוסות החצילים עד שהן זהובות ופריכות משני הצדדים. זה לוקח כ-3-5 דקות.
  9. מניחים את החצילים המטוגנים על נייר סופג כדי לספוג את השמן העודף.
  10. מגישים חם עם רוטב טחינה, יוגורט או סלט טרי לצידם.

ואם אתם רוצים להפוך את המנה למיוחדת עוד יותר, נסו להוסיף לתערובת פירורי הלחם חרדל דיז'ון או אפילו גבינת פרמזן מגורדת. זה שדרוג שיגרום לחצילים שלכם להיות אגדי ומשגע!

שדרוגים ותוספות אפשריות

כעת, כאשר הכנתם את החצילים המושלמים, הגיע הזמן להוסיף את הטאצ'ים האישיים שלכם. מדוע לא לנסות לשדרג את המנה?

  • להוסיף תבלינים כמו כמון או פפריקה לתערובת הפירורים לעניין נוסף.
  • ליצור רוטב אהוב עליכם ולהגיש לצד החצילים – רוטב סויה מתוק למשל מתאים נהדר.
  • אפשר גם לשדרג לוואקום – לשפוך מעט דבש מעל החצילים המטוגנים לפני ההגשה!
  • לגרסה בריאה יותר, אפשר לאפות את החצילים במקום לטגן אותם – לתוצאה פחות שומנית אך לא פחות טעימה.

שאלות ותשובות

מה אפשר לעשות עם חצילים במשקל יתר?
חצילים משמינים יכולים ליצור מרירות. מומלץ לפזר עליהם מלח ולהניח להם לעמוד כמה דקות לפני שמבשלים או מטגנים.

האם ניתן להכין את החצילים מבלי לטגן?
בהחלט! אפשר לאפות אותם בתנור בטמפרטורה גבוהה עם מעט שמן או לחם פנקו ולקבל תוצאה מאוד דומה.

מה עושים אם אין לכם פירורי לחם?
אפשר לשבור קוביות לחם יבשות או להשתמש בפצפוצי תפו”א מבושלות כתחליף מצוין.

האם אפשר להכין את המנה עם ירקות אחרים?
בהחלט! זוקיני, קישואים או דלעת מתאימים לא פחות לחוויית הטיגון הזו.

מה עושים עם השמן הצבאי מכל הטיגון?
מלבד לשמור אותו לשימוש חוזר, אפשר להוציא אותו בקופסאות סגורות ולשמור במקרר.

האם אפשר להכין חצילים מטוגנים ולהקפיא?
כן, זה אפשרי בהחלט. שימו לב שהטעם עלול להשתנות מעט לאחר ההקפאה.

האם ניתן להוסיף גבינות לחצילים?
כמובן! גבינת מוצרלה או פרמזן תוך כדי טיגון ישדרגו את המנה בכמה רמות.

כמה זמן החצילים שומרים במקרר?
החצילים המטוגנים שומרים היטב במקרר למשך יומיים-שלושה.

אילו רטבים מומלצים לליווי החצילים?
רוטב טחינה, רוטב יוגורט עם שום או אפילו טריאקי מתאימים בצורה נהדרת.

האם המתכון מתאים לדיאטות מסוימות?
כמובן, ניתן להכין גרסה טבעונית או דל פחמימות בעזרת קמח חומוס ופירורי לחם פריכים.

אם נגעתם בלבכם עם המתכון הזה לחצילים מטוגנים, אל תהססו לשתף אותו עם חברים, משפחה ורשתות חברתיות! עשו להם טובה, הפיצו את האוונגרד המטוגן הזה לחברותיכם – כולם ישמחו!

שתפו את הפוסט עם חברים

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

אולי יעניין אתכם:

התמודדות עם אלרגיות עונתיות בעזרת פתרונות מהטבע – איך לנשום בקלילות בלי חומרים משונים?

תתחילו לדמיין – האביב מגיע, הפרחים פורחים, האוויר מלא בשיא הטבעיות… ורק אתם עם האף המציק, העיניים השרואות והגירודים שלא מרפים. אלרגיות עונתיות, הידועות גם

קרא עוד »