אפשר להקפיא עלי גפן ממולאים בקלות לפני בישול

אפשר להקפיא עלי גפן ממולאים לפני בישול

אתם מבינים שאם אמא שלכם הכינה לכם עלי גפן, אתם בידיים טובות. המנה המדהימה הזו מוכרת לכולנו כאחד מטעמי הילדות הקסומים. אם גם אתם כוללים את המנה הזו ברשימת האוהבות שלכם, כדאי לכם לדעת שניתן להקפיא עלי גפן ממולאים לפני בישול! כן, זה אפשרי. זה יעזור לכם לחסוך זמן במטבח וליהנות מהטעם המושלם של עלי גפן ממולאים בכל פעם שתרצו. רק תדמיינו את הרגע הזה, כשאתם פותחים את המקפיא, שולפים חבילה של עלי גפן ממולאים, מבשלים אותם עם רוטב עגבניות מעולה ומגישים לצד חלה רכה. זה לא יכול להיות מושלם יותר!

זמן הכנת המתכון ורמת קושי

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המנה האגדי הזו, נזדקק למספר רכיבים שסביר להניח שיש אצל רובכם בבית. נתחיל ברשימה!

  • 2 כוסות אורז עגול
  • 1/2 קילו בשר טחון (בקר או כבש)
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 עגבניות קצוצות
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס נענע קצוצה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • עלי גפן כבושים (כ-500 גרם)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מיץ מלימון סחוט (מ-1 לימון גדול)
  • 2 כוסות מים

לאלו מכם שמחפשים גרסה קצת יותר בריאה, אפשר להשתמש באורז מלא או במשקה צמחי במקום בשר טחון. הרהורים כמו "למה לא לנסות עם טופו?" בהחלט עשויים להוסיף טוויסט נהדר!

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לכם את הרכיבים המסודרים, הגיע הזמן להיכנס למטבח וליצור את המנה המושלמת הזו. זכרו! כל שלב חשוב ויש לו את הקסם שלו.

  1. שוטפים את האורז במים קרים עד שהמים צלולים.
  2. מבשלים את האורז בסיר עם מים רותחים למשך 10 דקות, מסננים ומשאירים לשעה להתקרר.
  3. בסיר אחר, מטגנים את הבצל בשמן הזית על חום בינוני עד שהוא שקוף.
  4. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שהבשר משנה את צבעו.
  5. מקפיצים פנימה את העגבניות, הפטרוזיליה, הנענע, המלח והפלפל.
  6. מוסיפים את האורז המבושל לתערובת ומערבבים היטב.
  7. מניחים עלי גפן על משטח שטוח, ממלאים בכל עלה עם כף מהתערובת ומקפלים את הקצוות.
  8. מניחים את עלי הגפן הממולאים בסיר מבושל ומסודר.
  9. מוסיפים מים ומיץ לימון לסיר. מכסים ומביאים לרתיחה.
  10. מבשלים את עלי הגפן על חום נמוך במשך 45 דקות.

לאחר שהכנתם את העלים, אם אתם רוצים להקפיא אותם, עושים את הפעולות הבאות. מבשלים את עלי הגפן במשך 20 דקות, מקררים על רשת ולאחר מכן מועברים לשקיות זיפלוק באיכות גבוהה. כך הם יישארו טריים ומדהימים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

תמיד אפשר להפתיע את הסועדים עם קצת שדרוגים. רוצים להוסיף טוויסט חדש למנה? אין בעיה! כמה רעיונות:

  • תוספת של פטריות קצוצות לתערובת תוסיף טעם משגע.
  • הוסיפו תבלינים כמו כמון או קימל למילוי כדי להעניק למנה ניחוח מעלף.
  • אם אתם אוהבים חריף, הוסיפו פלפלים חריפים קצוצים.
  • הגישו עם יוגורט מצוין או טחינה בצד.

איך לא חשבנו על זה קודם? אפשר גם להגיש עם לחם פריך כדי למלא את סוף הארוחה!

שאלות ותשובות

איך אפשר לדעת שהעלי גפן מוכנים? הם צריכים להיות רכים ולשמור על צורתם. אם הם נראים שבריריים, הם מוכנים!

האם אפשר להקפיא את המנה לאחר הבישול? בהחלט, זה אפשרי. פשוט המתן עד שהתקררו לחלוטין, ואז הנח אותם בכלי סגור לפני ההקפאה.

מה לעשות אם אין לי עלי גפן כבושים? אפשר להכין עלי גפן ממלאים מתרד, או לחילופין לבשל את העלים במים עם מלח למספר דקות וכך להקנות להם טעם.

האם אפשר לשים את זה בסיר לחץ? כן! זה יכול לקצר את זמן הבישול. בשעה בסיר לחץ, הם מוכנים בתהליך של 20 דקות.

מה אפשר להגיש עם עלי גפן? יוגורט, סלט טפנד, או את הסלט עלי רוקט מרענן.

האם אפשר להכין את המנה יום מראש? כמובן! זה עשוי רק לשפר את הטעמים.

איך לאחסן את עלי הגפן בהקפאה? השתמשו בכלי אטום ומתקן לכתיבה על שקיות חלה כדי לדעת מה יש בפנים.

האם אפשר לשלב קינמון במילוי? בהחלט! קינמון מוסיף ניחוח אגדי.

מהם העוגות הכי טובות לשלב? עוגת שוקולד רכה תהיה תוספת משגעת!

אם נהניתם מהמתכון המשגע ומשאירים את כולם ללא מילים, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות! זה הזמן להפיץ האהבה למנה המעלפת הזו. שתפו עם חברים ובני משפחה, והזמינו אותם להתנסות במנה הזו גם כן!

שתפו את הפוסט עם חברים

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

אולי יעניין אתכם:

התמודדות עם אלרגיות עונתיות בעזרת פתרונות מהטבע – איך לנשום בקלילות בלי חומרים משונים?

תתחילו לדמיין – האביב מגיע, הפרחים פורחים, האוויר מלא בשיא הטבעיות… ורק אתם עם האף המציק, העיניים השרואות והגירודים שלא מרפים. אלרגיות עונתיות, הידועות גם

קרא עוד »