עוף עם אורז בתנור חיים כהן
נכנסתם לממלכה הבשלה של טעמים שמחממים את הלב וממלאים את הבית בניחוחות עוצרי נשימה! עוף עם אורז בתנור זהו מתכון שמשקף שילוב מרהיב בין טעם, נוחות ונעימות משפחתית. כל ביס הוא חוויה במלוא מובן המילה, והאמת היא שכשהמנה הזו יוצאת מהתנור, אין דבר שיכול לעמוד בפניה. אי לכך, אנחנו מציעים לכם להכין את האוסף המדהים הזה שיגנוב את ההצגה בשולחן שלכם, ואתם תמצאו את עצמכם חוזרים עליו שוב ושוב – כי הוא פשוט ממכר!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בק烤: 1 שעה
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, כשאנחנו מדברים על עוף ואורז, מדובר ברכיבים פשוטים אך בעלי כושר שידוך מדהים.
- 6 חוטים של עוף (חזה, רגליים או פרגיות)
- 2 כוסות אורז בסמטי
- 4 כוסות מים (או ציר עוף בגרסה משגעת)
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 3 כפות שמן זית
- 2 גזר קצוץ לקוביות קטנות
- שום קצוץ – 3 שיני שום
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ו-pepper לפי טעם
- פטרוזיליה קצוצה לקישוט
ואם אתם רוצים לגוון, ישנן גרסאות טבעוניות שמתאימות לכל הטעמים. החליפו את העוף בעוף סויה או אפילו בשר טופו, וזה יכול להצליח בצורה מושלמת. כמובן שקודם כל אנחנו חייבים לנסות את המתכון קלאסי של סבתא, אבל מי אמר שמגוון הוא דבר רע?
שלבי ההכנה
לאחר שהבנו את המרכיבים הנדרשים והכינו את הלב והרוח, הגיע הזמן להתחיל בפעולה.
- מחממים שמן זית בסיר גדול על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא מתרכך.
- מוסיפים את השום והגזר לקצת טיגון נוסף.
- מניחים את חוטי העוף לתוך הסיר וצורבים בכל צד עד שהעוף מקבל צבע יפה.
- מוסיפים את האורז ומערבבים היטב בין כל נתחי העוף.
- מוסיפים את המים (או ציר העוף) עם התבלינים ומביאים לרתיחה.
- מקפידים להוריד לאש נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20-25 דקות, עד שהאורז סופג את הנוזלים לחלוטין.
- כשהעוף והאורז готовы, מוציאים מהכיריים ומניחים לסיר להתקרר מעט.
- מגישים מעוטרים בפטרוזיליה קצוצה.
חשוב לזכור שברגע שהאורז סופג את הנוזלים ולא נותר על הסיר כולו, אתם במרחק נגיעה מהצלחה קולינרית אגדי!
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
עכשיו כשיש לכם את הבסיס המושלם, הגיע הזמן לדבר על הרחבות!
- Add some vegetables like peas or bell peppers for a colorful twist.
- Consider adding some spices like saffron for a luxurious touch.
- Why not throw in some dried fruits like apricots or raisins for a sweet contrast?
- If you want to go the extra mile, serve with a side of tangy yogurt sauce!
שאלות ותשובות
מה הסוד לכך שהאורז יוצא תמיד רך ואוורירי?
מנסיוני, הסוד טמון בכמות הנוזלים ובזמן הבישול. יש להקפיד שהאורז יהיה מכוסה לחלוטין בנוזלים, ובשילוב עם חום נמוך, התוצאה תהיה אוורירית.
האם ניתן להשתמש בעופות שונים במתכון הזה?
בוודאי! אפשר לשלב בין סוגי העוף, ואפילו להשתמש ברגלי עוף או כנפיים אם זה מה שיש לכם בבית.
מה אם אני רוצה לגרסה ללא גלוטן?
פשוט השתמשו באורז ללא גלוטן, כמו אורז עגול או אחרים המתאימים לשיטת האכילה שלכם.
האם אני יכול להכין את המתכון הזה במיכל אחר?
בהחלט! אפשר להכין את המתכון גם בתנור, כשאתם דואגים לעדכן את הזמן והחום בהתאם.
בתוך כמה זמן המנה מוכנה?
כמובן! זמן ההכנה מהכנת המרכיבים ועד שהמנה מוכנה להגיש הוא בסביבות שעה.
האם ניתן להקפיא את המנה?
כן! עוף עם אורז נשאר טעים גם לאחר הקפאה, וכל מה שצריך הוא לחמם אותו שוב בתנור!
האם אפשר לשדרג את המתכון עם רטבים שונים?
בהחלט! שמן זית בתוספת לחם ושום, או רטבים חמים על בסיס חרדל ומייפל יכולים להפוך את המנה למושלמת.
מה לעשות אם אני רוצה שהאורז יהיה יותר רכוז טעמים?
לחלופין ניתן לשלב עלי מנטה, כוסברה או פטרוזיליה בסוף הבישול, והאורז יקבל תוספת טעימה ומרעננת.
איך נשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות?
פשוט צרו עותק מהמתכון ושלחו אותו לחברים, או שתייגו אנשים בסטורי שלכם. אל תשכחו לציין שזהו מתכון משגע!
עכשיו שיש לכם את כל הידע והמרכיבים, התכוננו להכנת מנה שקטפתם מכל העולמות. שתפו את המתכון הזה עם חברים, והזמינו אנשים לסעודת הצהריים המדהימה שלכם! כי מי לא רוצה ללקק את האצבעות אחרי סיפור הצלחה כזה?