מתכון לעוף ואורז בסיר אחד – 10 דקות של טעמים נהדרים
אף פעם לא חשבתם שזה אפשרי, נכון? מתכון שעושה בדיוק את מה שאתם צריכים – ארוחה מהירה ומעוררת השראה, שלא תשאיר מקום לספקים. היום נביא לכם מתכון לעוף ואורז בסיר אחד. המנה היא מדהימה, ממכרת, שממש תשאיר אתכם עם רצון לעוד. לא רק שהיא מעלפת בטעמים, אלא היא גם מאוד קלה להכנה, מבלי התעסקות רבה על הכיריים.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 מנות
ובכן, אנחנו לא מדברים כאן על סיפור חייך של סבתא שלנו, אבל אנחנו בהחלט מדברים על אירוח של טעמים אמיתיים על השולחן. עוף ואורז בסיר אחד – זוהי המנה המושלמת לערב מהיר או סתם כשאתם רוצים לפנק את עצמכם באוכל נכון.
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם צילי של עוף (ירך או חזה, מה שאתם מעדיפים)
- 1 כוס אורז בסמטי או אורז פרסי
- 2 כוסות מים או ציר עוף
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 1 פלפל ירוק או אדום קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- מלח, פירורי פפריקה, כוסברה יבשה או טרייה (לפי הטעם)
- תיבול אהוב נוסף לפי רצונכם (כמו כמון או חוויאג' – אם אתם רוצים להוסיף טוויסט מרוקאי)
שלבי ההכנה
השלבים הבאים מציינים את הדרך הקלה והמהירה להכנת המנה המעלפת. עבדתי על זה ולא תאמינו כמה קל זה יכול להיות!
- מחממים שמן זית בסיר על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהם רכים וזהובים.
- מניחים את עוף והגזר וממשיכים לאדות את הכול במשך 5 דקות.
- מתבלים במלח, עשבי תיבול ופפריקה לפי הטעם.
- מוסיפים את האורז והמים או ציר העוף.
- מחכים עד שהמים רותחים, ואז מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך 10 דקות.
- משאירים את הסיר מכוסה עוד 5 דקות לאחר סיום הבישול.
- מגישים חם עם כוסברה קצוצה מלמעלה.
לאחר שסיימתם להכין את המנה, תופתעו מהשילוב הטעים של העוף והאורז, שהפכו לארוחה מהירה אך מפוארת.
גרסאות שונות ורעיונות שדרוג
ישנה אפשרות להכין גרסה טבעונית על ידי החלפת העוף בפטריות או טופו. במידה ואתם מחפשים גרסה ללא גלוטן, ודאו כי האורז שאתם משתמשים בו הוא ללא גלוטן. אתם יכולים לשדרג את המנה עם ירקות אחרים כמו קישואים, או לשים קצת שקדים קלויים למעלה להוסיף קראנצ'יות.
שאלות ותשובות
איזה אורז הכי טוב להשתמש כאן?
ניסיון שלי מראה כי אורז בסמטי הוא הבחירה הטובה ביותר, כי הוא נותן מרקם נהדר וזה הרבה יותר קל להתעסק איתו.
האם אפשר להכין את המנה הזו מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הכל מראש ולשמור במקרר. רק הוציאו, לחממים וכך יש לכם ארוחה משגעת מוכנה.
איך לארוז את המנה להקפאה?
אחרי שהתקררה, אפשר להעביר את המנה לקופסה אטומה ולשמור במקפיא. יש לחמם שוב ברגע שתצטרכו.
מה אפשר להגיש בצד?
סלט ירקות טריים פשוט, או יוגורט עם נענע. כל מה שיתמוך בטעמים העשירים של העוף והאורז.
האם יש תיבולים שאני יכול להוסיף?
בהחלט! כמה קמצוצים של קימל או תבלינים מגוונים יכולים לשדרג את המנה, ועשבי תיבול רעננים הם תמיד יתרון.
איך אני יכול להוסיף חריפות?
תוכלו להוסיף פלפל חריף קצוץ בשלב הטיגון, או לשים רוטב סויה חריף על האורז המוכן.
האם אפשר להכין את זה בסיר לחץ?
בהחלט! יש לבשל בסיר לחץ כ- 8 דקות לאחר שהלחץ נבנה.
מה כדאי לעשות עם שאריות?
שאריות יכולות להיות מנה נהדרת למחר – רק לחמם וליהנות.
מה הזמן הכי טהור שאני יכול לבשל עם ירקות שונים?
בהצמדות לתוכנית הבישול הפשוטה שלנו, אתם יכולים להוסיף וריאציות אחרות: קישואים, קישואים או תרד, כל מה שאתם אוהבים.
האם זה מתאים לדיאטה?
בהחלט! המנה מכילה עוף דל פחמימות ואורז, כך שהיא יכולה להתאים לכלל בולטים בריאים.
עכשיו הגיע הזמן להפעיל את הקסם שלכם במטבח. שתפו את המתכון המרגש הזה עם חברים ומשפחה ברשתות החברתיות. אוכל טוב הוא תמיד עונג, ושיתוף הוא חלק בלתי נפרד מהחוויה!