מתכון עם בצק פריך מלוח שינצח כל ארוחה!

מתכון אגדי לבצק פריך מלוח ממכר

אי-שם בעמקי המטבח, היכן שהארומות המתערבבות יחד עם צלילים של סירים מבעבעים, ישנה מתכון עוצר נשימה של בצק פריך מלוח. מדובר בבצק שמסוגל לגרום לכולנו לחייך. הבצק הזה הוא הבסיס המושלם לפשטידות, תוצרים מלוחים או אפילו עבור מתכוני מאפים ממולאים. אתם מוכנים? כי אנחנו עומדים להיכנס לעולם מלא בטעמים, ריחות והנאה אמיתית מהבצק הפריך המוּשלם הזה! ואם אתם כבר כאן, אל תשכחו להביא את התיאבון שלכם, כי זה הולך להיות מדהים.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמויות:

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן קירור: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נתכנס ונכיר את הרכיבים. הם מדהימים, פשוטים והכי חשוב – קלים להשגה! והנה מה שאנחנו צריכים:

  • 250 גרם קמח חיטה
  • 125 גרם חמאה קרה
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר (להגברה של הטעמים)
  • 2-3 כפות מים קרים

אין מה לדאוג, המצרכים האלה מהווים את הבסיס ליצירה קולינרית שמוכנה לעלות על שולחן האוכל שלכם. אפשר כמובן לשדרג את המתכון עם שבבי גבינה מלוחה, צמחי תיבול טריים או אפילו אגוזים קצוצים – הכל טוב!

שלבי ההכנה

ועכשיו לגולת הכותרת – השיטה המגרה להכנת הבצק הפריך!

  1. מתחילים בשולחן עבודה נקי. מפזרים קמח בקלות, זה תמיד מרגיש טוב.
  2. מניחים את הקמח והמומחה – חמאה קרה חתוכה לקוביות, בתוספת מלח וסוכר בקערה.
  3. מעבדים את כל החומרים עם האצבעות, עד שהבצק מתרכך ונראה כמו פירורים.
  4. מוסיפים את הביצה ומערבבים בעדינות עד שהכל מתאחד. אל תשכחו לזהור!
  5. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים מים קרים, כף אחרי כף, עד לנוכחות הבצק הרך והגמיש.
  6. ממיסים את הבצק לכדור ומעט פשוט משטחים אותו.
  7. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 30 דקות – הזמן הזה חושב מאוד!
  8. אחרי שהתמעררתם, עוברים לשולחן עבודה ומרדדים את הבצק לעובי שתיים-שלוש ס”מ.

וכמובן, אפשר לשדרג את הבצק על ידי תוספות קיצוניות כמו גבינת פטה, זיתים או תרמילי שמן זית. פשוט השמיעו את המתכון כמו של סבתא שלכם.

שדרוגים ותוספות

למתכון הזה יש אינספור דרכים לשדרגו. כאן כמה רעיונות שיכולים להוציא את הבצק הזה מגבולות הארבע קירות:

  • שדרגו את הבצק עם גבינת פריזאי או גבינת מוצרלה מגורר.
  • הוסיפו צמחי תיבול טריים, כמו רוזמרין או תימין, כדי להעצים את הטעמים.
  • נסו לשלב אגוזי מלך קצוצים לפעולה פריכה.
  • הוסיפו זיתים קצוצים לקבלת טוויסט מלוח.

אל תתעצלו – שחקו עם המרכיבים ואל תפחדו לעשות ניסיונות. האוכל הוא המקום הכי כיף לבצע ניסויים!

שאלות ותשובות

איך מתקבלים טעמים שונים בבצק?
שילוב של תבלינים שונים יכול לייצר טעמים מעניינים. למשל, תוספת של عесь עגבניות יבשות יכולה להוסיף מתיקות מיוחדת.

האם ניתן להשתמש בקמחים שונים?
בהחלט. אפשר לנסות קמח כוסמין, קמח ללא גלוטן או אפילו תערובות קמח אחרות.

מה לעשות אם הבצק יוצא שומני מדי?
אם הבצק הרגיש שומני, נסו להפחית מעט מהחמאה בפעם הבאה. חשוב גם לשמור על מרכיבים קרים.

כמה זמן אפשר לשמור את הבצק במקרר?
הבצק יכול להחזיק במקרר למשך 2-3 ימים, או אפשר להקפיא אותו למשך מספר חודשים.

האם אפשר להכין את הבצק בלי ביצים?
כן, אפשר להשתמש בחלופה כמו בננה במעיכה או חצי כף של רסק תפוחים.

מה זה "לרדיד"?
"רדיד" הכוונה להשאיר את הבצק דק ונכון, עד שאתם מרגישים שהוא מתהדר בגובה הנכון – בין 2.5 ל-3 ס"מ.

איזה תבנית מתאימה לבצק הזה?
תבנית פאי או תבנית עגולה מתאימה במיוחד. אבל אל תגבילו את עצמכם, בדקו את כל מה שיש במטבח שלכם!

איך לדעת מתי הבצק מוכן?
אם הבצק מתייבש, אפשר להרגיש את היותו גמיש ואוורירי. הוא לא צריך להרגיש לח מדי.

אפשר להכין את הבצק עם שמן במקום חמאה?
בהחלט! שמן זית יכול להיות חלופה מצוינת, אם כי טפחו על כמויות המדויקות.

באיזה מקרים נשתמש בבצק הזה?
פשטידות, טארט או אפילו כבסיס לפיצות. זה הבצק המושלם לכל מיני קשתות!

עכשיו כשיש לכם מתכון לבצק פריך מלוח מדהים, אתם מוזמנים לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולפרסם לחברים! זכרו, מה שכולנו רוצים זה אוכל טוב שזוכרים אותו גם אחר כך.

שתפו את הפוסט עם חברים

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

אולי יעניין אתכם: