פילה ברבוניה עם תפוחי אדמה שיביא טעמים חדשים

מתכון פילה ברבוניה עם תפוחי אדמה

תארו לכם את הרגע הזה, כשאתם נכנסים למטבח, הריח של דגים טריים משתולל באוויר, ותפוחי אדמה בתנור יחכו להיות המנה המושלמת לצדם. המתכון הבא הוא פשוט מדהים. פילה ברבוניה, דג שהופיע ליד החוף שלנו וחזר לאהוב, יוצר חוויה קולינרית מלכותית שמשגעת את החיך. תהיו מוכנים להתמכר!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי והכמות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • כמות מנות: 4 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להצליח במתכון הזה, אתם זקוקים לכמה מרכיבים מפתיעים אבל זמינים. הם יכולים להיות כל כך פשוטים, אך יחד הם יוצרים טעם אגדי!

  • 4 פילה ברבוניה טריים (מומלץ 150-200 גרם כל פילה)
  • 600 גרם תפוחי אדמה (מומלץ תפו”א מזן “רובאי” שידוע במרקמו הנימוח)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כוסות מים
  • מיץ מלימון סחוט (מלימון אחד גדול)
  • מלח גס לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • שיני שום קצוצות (המינון לפי טעמכם, ממליצה על 4 שיני שום)
  • עלי פטרוזיליה קצוצים (לקישוט ורענון)
  • תבלינים נוספים: כמון ומעט פפריקה אם אתם רוצים לתת טוויסט מרענן

כמובן, אם אתם אוהבים לגוון, אפשר לנסות תוספות אחרות כמו זיתים, טימין או פטריות!

שלבי ההכנה

ועכשיו אנחנו נכנסים לתהליך שבאמת מהנה, כפי שכולנו יודעים, עבודה במטבח היא גם עבודה על שבע רצונות. אז, שימו לב לשלבים הבאים:

  1. מניחים את תפוחי האדמה בסיר וממלאים במים. מוסיפים מעט מלח ומביאים לרתיחה.
  2. כשמים רותחים, מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים, בערך 15 דקות.
  3. מסננים את תפוחי האדמה ומניחים להם להתקרר מעט.
  4. בינתיים, ממלאים את מחבת עם שמן זית ומחממים על חום בינוני.
  5. מוסיפים לשום הקצוץ ומערבבים במשך דקה, עד שהוא מתחיל לשחרר את הארומה המעלפת שלו.
  6. מניחים את פילֵי הברבוניה במחבת, מתבלים במלח, פלפל, כמון ופפריקה לפי הטעם. מבשלים כל צד במשך 4-5 דקות עד שהדג מבושל ומתקבל גוון זהוב.
  7. בעוד הדג מתבשל, חותכים את תפוחי האדמה לחצאים או רבעים ומניחים אותם על תבנית אפייה עם מעט שמן זית, מלח, ופלפל.
  8. מכניסים את תפוחי האדמה לתנור בחום של 200 מעלות צלזיוס למשך 10-15 דקות, עד שהן מתפוצצות ואוהבות לקבל את הצבע הזהוב הנפלא.
  9. מסננים את הדג מהמחבת ומעבירים אותו לצלחת.
  10. מוסיפים למעלה את מיץ הלימון וסוחטים עליו לתוספת טריות.

שדרוגים ותוספות אפשריות

אם רוצים לקחת את המנה הזו לגבהים חדשים, יש לכם כמה אפשרויות. למשל, ניתן להוסיף הרבה ירקות כמו קישואים או גזר חתוך לחצאים. הם מסוגלים להתבשל יחד עם תפוחי האדמה, וליצור מנה משגעת וטרייה!

כמו כן, אפשר שאולי תחשבו על לתבל עם כמה עלי זית קצוצים כדי לייצר טעם ייחודי. אתם יכולים גם להוסיף פרוסות לيمון על התבנית בעת האפייה של הדג, והמיץ יתמזג עם טעמים עשירים.

שאלות ותשובות

איך אפשר לדעת אם דג הוא טרי?

תמיד כדאי לבדוק את המראה והריח של הדג. דג טרי צריך להיות רך, אבל לא גמיש מדי. תנשמו – אם יש ריח של נמל, פספסתם את הטריות.

מה ניתן לעשות אם אין לי פילה ברבוניה?

ההמזון משגע! אתם יכולים להשתמש בפילה דג אחר כמו לברק או דניס. זה פשוט ידרוש טעמים שונים בכל מקרה. אפשר גם לדחוף עם טורקיה או עוף אם לא נותר דג.

האם אפשר לבצע את המתכון הזה בתנור?

כמובן! תוכלו להניח את הדג ותפוחי האדמה בתבנית אפייה ולהכניס לתנור. אפשר להוסיף שפע של ירקות לשדרוג נוסף.

באיזו טמפרטורה עלי לבשל את הדג?

מומלץ לבשל את הדג בטמפרטורה של 180-200 מעלות צלזיוס, עד שיקבל גוון זהוב מסביב, וקצת סבלנות!

כמה זמן ניתן לשמור את המנה המוכנה במקרר?

אתם יכולים לשמור את המנה עד 2-3 ימים במקרר, אבל היא תהיה הכי טעימה שזה עתה הכנתם אותה.

האם המתכון הזה מתאים דיאטה?

מדובר על מנה יחסית בריאה, אבל אם אתם רוצים לעבור לדיאטה דלת פחמימות, אפשר לוותר על תפוחי האדמה ולהחליף בירקות אחרים.

מה אפשר להגיש עם המנה הזו?

לתוספות, אפשר לשלב סלט ירקות מרענן או יוגורט עם תבלינים כדי לאזן את הקיץ. הם אף פעם לא מתעלמים!

האם אפשר להכין את המנה לפני המפגש ולחמם אותה?

בהחלט! הכנה מראש ורק חימום המנה משדרגת את ההכנה ביום. טוב לדעת, שהכל אפשרי עם פלאי המטבח.

מה כדאי לשים לב כשמתקנים את המנה?

כדאי לחשוב על התיבול – לא לשכוח ששום תבלין לא שווה שאין בו מדי נעימות ושיהיה מתון.

מהו הטיפ שלי למנה המושלמת?

אני ממליצה להכין את המנה בשמחה ובאהבה, כי כך היא תהפוך למושלמת יותר, לאסוף חברים, וחלוק עם כולם!

אז קדימה, חברים! שתפו את המתכון המדהים הזה עם כולם! זה הזמן שלכם להרשים את הסובבים אתכם קודם כל עם המנה המושלמת הזו. לא תצטערו על זה!

שתפו את הפוסט עם חברים

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

אולי יעניין אתכם: