עוגת שוקולד בחושה 10 דקות שתכבוש את הלבבות

"`html

עוגת שוקולד בחושה במדויק 10 דקות

המנות שכולנו אוהבים, והעוגות שממלאות את הבית בניחוחות מדהימים, הן אלו שמשאירות לנו זיכרונות של רגעים מיוחדים. עוגת שוקולד בחושה היא אחת כאלו, שמזכירה לנו רגעים מתוקים עם חברים, משפחה ואפילו סתם עם עצמנו כשמתחשק לנו להתפנק עם משהו מושלם. אם מישהו מבקש ממכם עוגת שוקולד, תאמינו לי, כל אחד יאמר "כן" בהתלהבות. היא כל כך נימוחה, כל כך שוקולדית, וכל ביס שלה הוא פשוט ממכר! בחיוך על הפנים, בואו נכין ביחד את העוגה המעלפת הזו.

זמן ההכנה: 10 דקות, רמת קושי: קל, מנות: 8 מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 8 מנות

מרכיבים דרושים!

כעת, הגיע הזמן ללטף את השוקולד המדהים הזה. גם אם נדבר על טעמים ועל מרקמים, כל החוויה מתחילה עם המרכיבים הנכונים. מדובר בעוגה שאין צורך להקריב או לשבור את הראש. מהרגע הראשון, תקבלו את התחושה שאתם צריכים כאן כל כך הרבה דברים, אך בעצם – יש לכם ממש מעט!

  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (100 מ"ל) שמן
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • 1/2 כוס (50 גרם) קקאו איכותי
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס (אופציונלי)

מרכיבים חלופיים

אם אתם מעוניינים לגרסה בריאה יותר, אפשר לשדרג עם קמח שקדים ואפילו להשתמש בשוקולד מריר בעל אחוז גבוהה של קקאו. לשוחרי הטבעוניות, אפשר להחליף את הביצים בקצת רסק תפוחים או בקטורת צ'יה ממים. להתענג על האגדי ללא חשש!

שלבי ההכנה

כמו בכל מתכון טוב, ההכנה כאן פשוטה ומהירה. תתכוננו להביא את השוקולד לחיים.

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. אוספים את כל החומרים הנדרשים על השולחן ויוצרים תחושת כיף.
  3. בקערה גדולה, מערבבים את הסוכר והשמן עד שהן מתמזגים.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחת, כשהן נופלות לתוך הקערה.
  5. מערבבים את החלב ותמצית הווניל לתוך התערובת.
  6. בקערה נפרדת, מניחים את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים היטב.
  7. שופכים את התערובת היבשה לקערה עם התערובת הרטובה ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
  8. אם אתם רוצים לשדרג, הוסיפו את שוקולד הצ'יפס לתערובת והקפיצו לכל כיוון.
  9. מעבירים לתבנית אפייה שהכנה מראש עם נייר אפייה.
  10. אופים כ-25 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.

שדרוגים ותוספות

כשהעוגה יוצאת מהתנור, תוכלו לחשוב על כמה שדרוגים שאפשר להוסיף. לדוגמה, ניתן להוסיף ציפוי שוקולד מענג על גבי העוגה או קצפת מתוקה שאיתה תעשו הרבה תמונות אינסטגרם. אחד מהשדרוגים האהובים עליי הוא לשים מעל העוגה שכבת אגסים מסוכרים או פירות יער מרעננים. שילוב זה יוסיף טוויסט מדהים שמשגע כל חיך.

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את העוגה מראש?
אין בעיה! אפשר להכין את העוגה יום קודם, לשמור במקרר, ואפילו להקפיא אם נשאר. חימום מחדש בתנור יזכיר לכם איך היא נמסה בפה.

מה לעשות אם אין לי קקאו איכותי?
אף בעיה, אפשר להשתמש בקקאו רגיל, אבל הוא לא יספק את אותו טעם עשיר כמו קקאו איכותי.

האם העוגה מתאימה לילדים?
בוודאי! עוגת שוקולד היא בדרך כלל מהלהיטות ביותר אצל ילדים, ובמיוחד כשהם רואים את השוקולד הנמס.

אפשר במקום צ'יפס שוקולד לשים ממרח שוקולד?
בהחלט! זה יכול להיות משגע בטירוף. אל תשכחו לדאוג לטפטוף נוסף עבור טעים אפילו יותר.

האם אפשר גם לגרסה ללא גלוטן?
כמובן! ניתן להחליף את הקמח בקמח תפו”א או קמח שקדים. השוקולד המושלם שמעלף מתאחד עם המרכיבים שלכם.

מה הזמן המומלץ לאחסון העוגה?
לאחר אפייה, העוגה יכולה להישאר במקרר עד שבוע, אבל מי יוכל להחזיק מעמד כל כך הרבה זמן כשיש כזו עוגה מדהימה?

האם ניתן להוסיף אגוזים לתוך העוגה?
כן, אגוזים יכולים להוסיף מרקם נעים וטעם נוסך מעניין. השקדים או הפקאנים ממש נשמעים טוב!

האם אפשר לאפות במיקרוגל?
בהחלט! איפים במיקרוגל למשך כ-5-7 דקות, תלוי בעוצמת המכשיר. עקבו אחרי התהליך, ויצא לכם טעים!

מה כדאי להגיש עם העוגה?
פתרו עם מספר כדורי גלידה שאנחנו אוהבים, או אל תתביישו להגיש עם קצפת מתוקה. אקסטזה!

איך אני יכול לשתף את המתכון הזה?
שימו לב למי שאוהב את עוגות השוקולד! שתפו איתם את המתכון ברשתות החברתיות ותנו להם להצטרף לחוויה האדירה של בישול ועונג!

אז קדימה, אל תשמרו את העונג הזה לעצמכם. שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות ותנו לעולם לראות את הקסם שלכם במטבח. שתהיה לכם יום מתוק!

"`

שתפו את הפוסט עם חברים

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

אולי יעניין אתכם: