שטרודל תפוחים מבצק עלים מוכן – המתכון המושלם!

שטרודל תפוחים מבצק עלים מוכן

שטרודל תפוחים הוא אחת הקלאסיקות המופלאות של המטבח שלנו. הוא משלב טעמים מתוקים, מרקמים נימוחים ואיזון מושלם של מתיקות וחמיצות. המנה הזו היא לא רק קינוח – היא תוצר של מסורת משפחתית חמה, שתמיד מצליחה לרגש, במיוחד כשמדובר באירועים משפחתיים או ימי הולדת. מישהו אמר "שטרודל"? תשכחו מהרגעים האלה שבהם שעיתם מקרר! איבוד שלטון על בקבוקי שמן או הכנת בצק – נשאיר את זה למי שמעוניין. המנה הזו קלה ושימושית, ומה שמיוחד בה – היא תמיד משאירה טעמים של "עוד".

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין שטרודל תפוחים מדהים, נצטרך כמה חומרים פשוטים אך איכותיים. כאמור, מדובר במתכון שיביא אתכם לגבהים חדשים של טעם, כל מה שצריך הוא:

  • 2 חבילות של בצק עלים מוכן (תשקלו להשקיע בבצק איכותי, זה משנה הכל!)
  • 4 תפוחים בינוניים (כגון גרני סמית או גאלה, שיהיו מתוקים וחמצמצים)
  • 100 גרם סוכר חום (ואם אתם רוצים לרגש, קחו סוכר וניל)
  • 1 כף קינמון (כי קשה להתנגד לריח המופלא הזה)
  • 50 גרם אגוזי פקאן קצוצים (אפשר לשלב גם שקדים אם אתם רוצים גיוון)
  • 1 ביצה להברשה
  • אבקת סוכר לפיזור מעל (כי מי לא אוהב את הקסם הזה?)

מרכיבים חלופיים

במידה ואתם צמחוניים או טבעוניים, שימו לב שאפשר להשתמש בתחליף ביצה עבור ההברשה, ועבור מינון הסוכר – תוכלו להחליף בסוכר קוקוס או דחף פחות סוכר. כמו כן, ניתן להכין שטרודל ללא גלוטן בעזרת קמח וקורנפלור שמתאימים לכך.

שלבי ההכנה

כדי להגיע לתוצאה שמהללת את השטרודל הזה, כל מה שאתם צריכים לעשות הוא לעקוב אחרי שלבים פשוטים.

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.
  2. מקלים את התפוחים, פורסים אותם לעיגולים ודואגים לתפוס את כל הסקאלה של הטעמים.
  3. מניחים את הפרוסות בקערה ומערבבים עם הסוכר החום והקינמון עד שהתפוחים משופעים בניחוח המתוק.
  4. אם תוסיפו אגוזי פקאן, בשלב הזה נכניס גם אותם לקערה.
  5. על משטח עבודה מקמחים, פורסים את אחד מהבצקים ומניחים על התבנית.
  6. מניחים את התפוחים במסודר לאורך הבצק, לא לשכוח להשאיר מרווח בצדדים.
  7. בעזרת הבצק השני, מכסים את התפוחים בעדינות ומקפלים את הקצוות כדי לשמור על כל הטעמים!
  8. ממברישים את השטרודל בביצה הטרופה למראה מבריק.
  9. אופים במשך 40 דקות עד שהשטרודל משגע, זהוב ומעלף.
  10. מקשטים באבקת סוכר לאחר שהתקרר טיפה.

שדרוגים ותוספות אפשריים

יש הרבה דרכים לשדרג את השטרודל המיוחד הזה! לדוגמה, אפשר להוסיף שחפת של קקאו לתוך התפוחים, או לשים עליהם חתיכות שוקולד מריר меленькие. אם אתם אוהבים ורוצים לשחק, תנסו עם פירות יער כמו דובדבנים או אוכמניות – זה מוסיף קפיצים של טעם! למי שאוהב קראנצ'ים, תוספת של שיבולת שועל או אגוזי קשיו קצוצים יכול לשדרג את המרקם בצורה מדהימה. ואולי גם קצת אייריש וודקה? מדהים!

שאלות ותשובות

מאיפה מגיע המתכון הזה? מדובר במתכון קלאסי, שמתפתח לאורך הדורות. משפחות רבות עוסקות באומנות הכנת השטרודל ומעבירות אותו מדור לדור, כל אחת עם הגרסה שלה.

האם אפשר להכין את השטרודל יום מראש? כן, אתם יכולים להכין את השטרודל מראש, רק אל תשכחו לעטוף אותו היטב בניילון נצמד לפני שאתם שומרים במקרר. תראו לו אהבה, והוא יחזיר לכם בטעמים!

אילו קוקוסים מתאימים לשטרודל? אפשר לשלב אגוזי קוקוס גרוסים ליתר טעם עז ומיוחד. זכרו להשאיר גם את הקיוקיץ כי הוא כוכב גדול בשטרודלים!

האם שטרודל תפוחים טעים עם כדור של גלידת וניל? בהחלט! השילוב של טעמים הפוך מהשטרודל הטעים עם קרירות של גלידה יוצר טעם מדהים!

איך מודדים את כמות הקינמון? יש אנשים שמעדיפים קינמון חזק, ויש כאלה שאוהבים אותו בעדינות. טווח של חצי כף עד אחת יספק את כל ליבות הטעם!

האם ניתן להקפיא את השטרודל? כן, שימו את השטרודל במיכל אטום במקפיא. כאשר אתם רוצים לאכול אותו, הכניסו לתנור למשך מספר דקות.

איך עושים שטרודל אישי? קחו תפוח אחד, חתכו לצורות קטנות, קפלו בבצק קטן והפכו לנשנוש אישי מבצעי!

כמה קלוריות יש בשטרודל? כקינוח, אפשר להניח שהוא יכול להכיל בין 250 ל-350 קלוריות ליחידה, תלוי בכמויות ובשדרוגים שבחרתם!

האם יש מתכוני שטרודל נוספים? בהחלט! אפשר לשחק עם חומרי הגלם ולהתנסות במילויים כמו דובדבנים, פרי הדר ואפילו חלווה!

אם אהבתם את המתכון, שתפו אותו עם החברים שלכם ברשתות ובואו נזרים טעמים טובים בכל מקום!

שתפו את הפוסט עם חברים

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

אולי יעניין אתכם: