כרובית בפירורי לחם שתקחו כל אירוח לשלב הבא

כרובית אפויה בפירורי לחם פריכים: תוספת מושלמת או פשוט סיפור אהבה?

הרגע הזה שאתם עומדים מול התנור, מציצים פנימה ופתאום – משב ריח של משהו מדהים, ממכר ולא פחות מאגדי סוחף אתכם כמערבולת זיכרונות מסבתא שהייתה מכינה את אותה מנה בדיוק. או לפחות כמעט. אבל בניגוד לגרסה של סבתא – פה מדובר בגרסה שהיא גם קצת מתוחכמת יותר, הרבה יותר פריכה ומושלמת לסטוריז של אינסטגרם. ברוכים הבאים למנה שהפכה אצלנו בבית לאורחת קבע – כרובית אפויה בציפוי פירורי לחם – פריכה, זהובה, נימוחה בפה ולא פחות מאשר משגעת.

המתכון הזה דווקא נולד בטעות. ניסינו להכין "שניצולית", אתם יודעים, הטרנד הזה של שניצל כרובית. אבל משהו שם השתבש – לא טיגנו, השתמשנו בטחינה במקום בביצה וככה נולדה מין מנה חוץ-לא-ברורה-אבל-טעימה-ברמות שפשוט גרמה לנו לשכוח מכל קלישאת הכרובית המבושלת או המטוגנת.

מה שיפה במנה הזו? הכל. היא מתאימה כתוספת, כמנה עיקרית לצמחונים, כחטיף מושחת מול נטפליקס, או אפילו בתוך כריך עם טחינה וסלט חמוצים בצד. והקטע המשוגע? כולם אוהבים אותה. כן כן – גם הילדים הסקפטיים, גם סבא ש"לא אוכל בריאות" וגם אתם, שרק רציתם משהו מהיר וטעים.

⏱️ זמן הכנת המתכון: 50 דקות | רמת קושי: פשוטה אבל אלגנטית | מספיק ל-4 אנשים רעבים (או 2 גרגרנים)

  • כולל זמן אפייה מלא, לא קיצורי דרך!
  • לא דורש טיגון בכלל – רק אפייה!
  • דורש רק סבלנות ורצון ללקק את האצבעות

הרכיבים הדרושים לכרובית המושלמת והפריכה שלנו

חלק מהקסם של המתכון הזה נעוץ בפשטות שלו. אבל כמו בכל קסם אמיתי – כל חומר צריך להיות באיכות מעלפת. אל תחסכו ולא תתחרטו.

  • כרובית בינונית (בערך 600 גרם), שטופה ומפורקת לפרחים בגודל ביס
  • כוס פירורי לחם מוזהבים (אפשר רגילים או פנקו – תלוי בפריכות שחלמתם עליה בלילה)
  • 4 כפות שמן זית איכותי (שימו לב – איכות = קריספיות מענגת!)
  • 2 כפות טחינה גולמית לא מדוללת
  • 1/2 כפית כמון – יביא עומק וטעם מדברי מזרח תיכוני
  • 1/2 כפית כורכום – לא רק צבע זהוב, גם בריאות!
  • מלח ופלפל – לפי טעמכם וליבכם
  • שום גבישי (1 כפית) או שן שום קצוצה מאוד דק – לתחושת בית של אמא
  • כפית פפריקה מעושנת – אנחנו לא מתפשרים על הארומה!
  • חופן פטרוזיליה קצוצה לקישוט ונגיעה של טעם רענן

שלבי ההכנה של הכרובית הכי טעים שיש

קחו נשימה עמוקה והכינו את עצמכם למסע טעים במיוחד. שלב אחר שלב – אתם בדרך למנת כרובית של פעם בחיים.

  1. נחמם תנור ל-200 מעלות צלזיוס. פרץ החום הזה הוא שיביא לנו את הצליל של הקרנצ' המושלם.
  2. נפזר את פרחי הכרובית על מגבת נקייה ונייבש היטב – פחות מים = יותר פריכות.
  3. בקערה קטנה נערבב את הטחינה, שמן הזית והתבלינים עד לקבלת מרקם אחיד ומשוחח.
  4. נטבול כל פרח כרובית ברוטב (שלא אמרנו שהוא ממכר?) – עד שהוא מצופה מכל הכיוונים.
  5. נעביר את הפרחים המטובלים לקערה נוספת עם פירורי הלחם ונגלגל היטב עד להזהבה של הפירור.
  6. נסדר את הכרוביות על תבנית עם נייר אפייה בצורה אחידה – בלי חפיפות!
  7. נתיז קצת שמן זית מלמעלה בשביל לקבל קראסט הזהוב הזה שאנחנו אוהבים כל כך.
  8. נאפה בתנור כ-35-40 דקות עד שהכרובית מזהיבה, מתרככת מבפנים אבל בקצוות? קריספית להחריד.
  9. נוציא, נפזר פטרוזיליה טרייה – ואם אנחנו הרפתקנים, גם טחינה מעל.
  10. נאכל מיד. נגנח. נחייך. נמלמל "מה זה השיגעון הזה?!".

גרסאות חלופיות לנועזים, לרגישים ולכל מי שבתווך

אז אולי אתם טבעונים, אולי לא אוכלים גלוטן, ואולי סתם בא לכם לחדש קצת – קבלו גרסאות מפנקות שלא נופלות בטעמהן מהמקור:

  • גרסה טבעונית ומקורית: המתכון כבר טבעוני לחלוטין! זה העונג האמיתי – בלי ביצים, בלי חלב ובלי רגשות אשם.
  • ללא גלוטן: פשוט מחליפים את פירורי הלחם בפירורי שקדים או קוקוס, או משתמשים בפירורי לחם ללא גלוטן שניתן להשיג ברוב הסופרים.
  • ילדים בבית? אפשר ממש להכין עם פירורי קורנפלקס טחונים למטה – יוצא קראנצ'י בטירוף!
  • בא לכם על קצת גבינה? ערבבו את פירורי הלחם עם פרמזן מגורד – ינחית אתכם באיטליה ביס אחד.

שדרוגים שאסור לפספס – טוויסטים קטנים, הבדל עצום

מתכון טוב כמו הכרובית הזה משתלב נהדר עם שדרוגים – כאלה שיהפכו אותו מחביב לאלוף עולמי. מהנסיון שלי, ניסויים קטנים מניבים ביסים מושלמים.

  • רוטב יוגורט לימוני בצד – יוגורט, לימון, נענע וקורט שום. גן עדן בכפית.
  • טחינה-סחוג חריפה – לטבול פרח פריך ברוטב לוהט זה תענוג שאין כמוהו.
  • הוספת גרגרי רימונים מעל כשזה יוצא חם מהתנור – הקונטרסט בין מתוק לחרוך? ממכר.
  • מפזרים טחינה שחורה או זעתר לקישוט – מקבלים ניחוח מזרח-תיכוני שהוא פשוט משגע.

שאלות ותשובות – כל מה ששאלתם (ולא העזתם לשאול)

ניסיתי לקבץ את כל השאלות ששמעתי מחברים, בני משפחה ותלמידים בקורסי הבישול. כל שאלה אמיתית – נשבעת באפייה בלי אבקת אפייה!

האם ניתן להשתמש בכרובית קפואה?

בהחלט. רק חשוב להפשיר ולייבש היטב עם מגבת. מים הם האויב של הקריספיות!

יש תחליף לטחינה עבור רגישים לשומשום?

ברור! אפשר להמיר ביוגורט טבעי או בממרח אגוזים אחר (כמו קשיו חלק). כל תחליף צריך להיות נוזלי-סמיך ומתחבר טוב לתבלינים.

אפשר לצפות מראש ולשמור לאפייה מאוחרת?

מניסיון – לא. הכרובית תתרכך. ממליצה להשרות ברוטב מראש, ולצפות ממש לפני האפייה.

האם אפשר להכין בתנור טורבו?

בטח. זה אפילו עדיף לפריכות. רק שימו לב לזמני אפייה – ייתכן ויתקצר בעד 5 דקות.

כמה זמן אפשר לשמור כרובית אפויה כזו במקרר?

48 שעות, לא יותר. אחרי זה היא מתחילה לאבד מהחמדה הפנימית שלה.

עם מה מגישים את הכרובית הזו?

עם טחינה, יוגורט רוטב עגבניות פיקנטי, או פשוט על מצע סלט ירקות. או בתוך פיתה מדוגמת!

אפשר לתבל אחרת לגמרי?

כמובן! לכו על תבלינים הודים כמו גאראם מסאלה, או איטלקיים כמו בזיליקום ואורגנו.

האם ניתן להכין באייר פרייר במקום תנור?

בהחלט כן. 190 מעלות, 20 דק’, להפוך באמצע – והתוצאה מושלמת.

האם אפשר להקפיא את הכרובית אחרי האפייה?

לא כדאי. הפריכות תיעלם. רוצים טרי? תאפו טרי.

למה זה כל כך ממכר?!

שילוב נדיר של קריספיות, תיבול מושלם ומרקם נימוח. ברצינות, זה פשוט אוכל של פיות עם קרייבינג לחורף.

לסיכום – או כמו שאנחנו אומרים בבית: תורת הכרובית בע"מ

הכרובית הזו, חברים, היא לא סתם מתכון. היא חוויה. היא תחכום במראה פשוט. וכמו כל דבר טוב – היופי הוא באנשים שמשתפים אותו הלאה. אז אם אהבתם – בטח שאהבתם – תנו באהבה!

שתפו את המתכון הזה עם חברים, משפחה, זרים ברשת או אנשי רחוב. תעלו תמונות, תייגו אותנו, תוסיפו שדרוגים משלכם – אנחנו כבר מחכים לקרוא.

בתיאבון ענק וסדק בקרנצ'!

שתפו את הפוסט עם חברים

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

אולי יעניין אתכם: