זוקיני מתכון מנצח שאסור לפספס!

זוקיני בתנור מצופה גבינות ועשבי תיבול – המתכון שיטלטל לכם את החיים

בא לי שתעצמו עיניים רגע ותדמיינו: חתיכות זהובות של זוקיני, נחות להן על מגש לוהט, עטופות בפריכות עדינה מבחוץ, אבל בפנים? רכות, נימוחות, כמעט קצפת של ירקות. עכשיו, תוסיפו לזה טעם עמוק של גבינות איכותיות, נגיעה משגעת של עשבי תיבול ריחניים, וקרמיות ממכרת שאי אפשר לעמוד בפניה. מתכון שהוא גם מהיר, גם מדהים, גם קל להכנה – והכי חשוב? אגדי, באמת אגדי.

זהו מתכון שנולד אחרי שהתחלתי לתהות – למה כל כך הרבה אנשים מפחדים מזוקיני? הרי מדובר בירק שלא עושה כלום לאף אחד – הוא לא שורף, לא חמוץ, לא מר. בדיוק ההפך – הוא נייטרלי בצורה מושלמת, מה שנותן לנו קרש קנבס נהדר לצייר עליו יצירת מופת קולינרית. אז החלטתי לתת לזוקיני קצת כבוד. בעצם הרבה כבוד. ומשם – שום דבר כבר לא היה אותו הדבר.

כמה זמן זה לוקח? כמה זה מסובך? ולכמה סועדים זה מספיק?

  • ⏱ זמן הכנה כולל: 45 דקות (כולל זמן קירור)
  • ????‍???? רמת קושי: פשוט לגמרי – כל אחד יכול
  • ???? מתאים ל-4-5 סועדים רעבים במיוחד

הסיפור המוחבא בתוך המגש הזה

פעם, בביקור אקראי במטבח של דוד שלי בצפון איטליה (טוב נו, לא באמת, אבל חלומות זה אחלה), אכלתי תבנית זוקיני אפוי שהשאירה אותי פשוט מהופנט. זה לא היה עוד ירק. זה היה יצירה. הפשטות שבדבר הייתה מתעתעת – פלח דקיק של זוקיני, תוספות במינון מושלם, אפייה עד קראנץ' והופ – על הלשון מתפשט טעם עמוק, בוגר, והכי חשוב – ממכר בטירוף. חזרתי הביתה, נשבעתי לשחזר. ניסיתי – שיניתי – שדרגתי – והיום, אני מגיש לכם פה את הגרסה הכי מושלמת שיכולתי להמציא.

הרכיבים הדרושים ליצירת הקסם (וללקק את האצבעות בסוף)

  • 4 זוקיני בינוניים, שטופים היטב ופרוסים דק (בערך 0.5 ס”מ עובי)
  • 3 כפות שמן זית כתית מעולה (הכי איכותי שאתם יכולים למצוא)
  • 1 כפית מלח ים גס
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס טרי (או כמה שבא לכם, תתפרעו)
  • 2 שיני שום כתושות
  • ¼ כוס פרמזן מגורר (אפשר גם תערובת גבינות קשות לאפייה אם חסר)
  • ¼ כוס מוצרלה קשה מגוררת (לא טרייה, שתחזיק את עצמה באפייה)
  • 3 כפות פנקו (פתיתי לחם יפניים – קריספיות שמעלה מדרגה כל דבר)
  • 2 כפות גבינת ריקוטה / גבינה לבנה (לקרמיות שלא מהעולם הזה)
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • 2 כפות בזיליקום טרי (אם יש גינה, עכשיו זה הזמן לקטוף)
  • גרידת לימון אחת (הפתעה מרעננת בביס)

שלבי ההכנה – מוכנים למסע? הפעילו תנורים!

תכינו לכם תבנית, תפתחו חלון לאוויר מהלות (או לא) ותתחילו לזמזם – כי הדבר הזה יהפוך לחלק קבוע בשולחן שלכם.

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מערבבים בקערה את פרוסות הזוקיני עם שמן זית, מלח, פלפל ושום כתוש.
  4. מסדרים את הפרוסות בשכבה אחידה בתבנית – חשוב שיישבו ולא ייערמו.
  5. שמים בקערה את הגבינות, הפנקו, עשבי התיבול וגרידת הלימון – מערבבים עד לקבלת תערובת קרמית ומשגעת.
  6. מורחים מהתערובת על כל פרוסת זוקיני (או מניחים תלוליות קטנות – איך שבא לכם).
  7. אופים 25 דקות או עד שהתערובת מזהיבה והזוקיני מתרכך – הקרמליזציה תעיף לכם את הסכך.
  8. מדליקים גריל ל-2 דקות לסיום – תיזהרו, זה עובר לקו של "מעלף" מהר מאוד.
  9. נותנים לזה לנוח 5 דקות – הטעמים מתאחדים
  10. מגישים עם עוד קצת בזיליקום או עירית מעל – ואולי גם טחינה בצד, אם אתם קרנפים.

שדרוג? גרסה טבעונית? בואו נדבר!

השוס במתכון הזה – הוא סופר גמיש. תראו מה אפשר לעשות איתו:

  • טבעוני? השתמשו בגבינות טבעוניות מצוינות שיש היום בסופרים – המון סוגים מצוינים. אפשר גם קרם קשיו עם שמרי בירה למתכון אגדי קלאסי לגמרי.
  • ללא גלוטן? מחליפים את הפנקו בפירורי לחם נטולי גלוטן – או בפצפוצי קינואה קלויים.
  • עוד ירקות? מה עם פלפל קלוי קצוץ על הכל? או פרוסות קישוא סגול או חציל בייבי בשילוב?
  • רוטב בצד? זכרו מה שאמרנו על הטחינה – אבל גם יוגורט עם נענע ולימון יכול לקחת את זה ליקום אחר.

תוספות מפנקות או איך להפוך את זה למופע אור-קולינרי

הזוקיני הזה נהדר בפני עצמו, אבל הוא גם משמש בסיס מצוין לעוד תוספות מדויקות:

  • פירורי אגוזי מלך מעל להשלמת קראנץ'
  • נטיפי בייקון פריך טבעוני למי שמתגעגע
  • נתחי דג מעושן לצחוקים – אל תדפקו חשבון
  • ביצה עלומה מעל, אם אתם בטוחים שאתם יודעים לעשות את זה טוב
  • או סתם – תוספת לצד קינואה לסלט חם משגע ליום חורפי

שאלות ותשובות על המתכון

כמה זמן אפשר לשמור את הזוקיני אחרי האפייה?
עד 3 ימים במקרר. זה אפילו משתבח! פשוט לחמם על מחבת עם טיפה שמן.

אפשר להקפיא את הזוקיני המוכן?
לא הייתי ממליץ – מרקם הזוקיני אחרי הפשרה קצת מתעייף. אם ממש חייבים, תקפיאו אחרי האפייה אבל לפני ההשחמה הסופית, ואז תשלימו בתנור.

מה עושים אם אין לי פרמזן?
לא נורא! גבינת פקורינו ישראלית, גבינת כבשים קשה, או אפילו גבינה בולגרית קשה – הכל תופס!

איך יוצרים חתכים אחידים בפרוסות?
השתמשו במנדולינה – רק שימו לב על האצבעות! אפשר גם עם סכין טוב, לא למהר.

מותר לשים תערובת גבינות מוכנה?
מותר בהחלט. בעיקר אם יש לכם גבינת מוצרלה קשה עם קשקבל ופרמזן – זה יוצא מושלם.

אפשר לשלב פטריות במתכון?
נהדר! רק הקפידו לפרוס דק ולהוציא נוזלים מראש. טיפ ממני – טיגון קצר יוסיף נפח טעם שאין ממנו חזור.

זה מתאים לילדים בררנים?
וואו, כן! קראנץ', גבינה, ירק שמתחפש לחטיף. מניסיון – הילדים שלי ביקשו תוספת.

אפשר להשתמש בזוקיני צהוב?
כן. מראה חגיגי וחי יותר. הם מעט מתוקים אז זה מוסיף ממד מפתיע.

מה אם אני רוצה להפוך את זה לארוחה שלמה?
פשוט – מדהימים זה מעל אורז, קינואה, פולנטה או אפילו על טוסט עם ביצת עין.

יש גרסה קרה של המנה?
אפשר. תנו לזוקיני להתקרר ואז תוסיפו מעל יוגורט עם לימון ושמיר. סלט מרהיב, מרענן ואפילו בריא.

סיום מהלב – והמון רעב

אם הגעתם עד לכאן – כנראה שאתם בדיוק כמוני: מעריכים מתכון שבנוי עם אהבה, מתובל באופי ומוצג בגאווה. הזוקיני בתנור הזה הוא לא עוד ירק – הוא תזכורת שאוכל פשוט, שבא מהמקום הנכון, יכול להיות הכי טעים שיש. מנות כמו זו מחברות בין אנשים, סובבות שולחנות, וגורמות לאורחים לשאול – "יש עוד?"

אם אהבתם – אל תשמרו את זה לעצמכם! שתפו עם משפחה, חברים, ברשתות, בקבוצות של מתכונים – כי העולם זקוק לעוד טעמים מופלאים כאלה. ואל תשכחו לחזור לספר איך יצא. בתאבון משוגע!

שתפו את הפוסט עם חברים

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

אולי יעניין אתכם: