עוגת הגבינה ללא ביצים שכל העולם חייב לטעום – נימוחה, עננית וממכרת
לרגע אחד תעצרו הכל, תעצמו עיניים ותנסו לדמיין – שכבת עוגה אוורירית ונימוחה שנמסה בפה כמו ענן חלבי חלומי, בטעם גבינה עשיר שמשגע חושים. עכשיו תוסיפו לזה הפתעה קטנה – העוגה הזו עוצרת נשימה, מושלמת, הכי טעימה שיש… וללא אף ביצה אחת! כן, קראתם נכון. מדובר בפלא קולינרי מושלם שלא צריך להתפשר עליו, אפילו אם אתם נמנעים מביצים – מטעמי טבעונות, אלרגיות או סתם כי החשק לאכול משהו אחר.
אני מודה – הגעתי לעוגה הזו בטעות. בערב חורפי אחד, כשכל מה שהתחשק לי זה חתיכה של עוגת גבינה "של סבתא", גיליתי שאין ביצים בבית. ואז התחיל הניסוי הגדול. אחרי כמה (ים של) ניסויים, טעמים, שריפות בתנור ותבניות שנזרקו בלי רחמים (כן כן, זה קרה…), נולד המתכון האגדי הזה. תכינו מקום בלב (ובקיבה), כי מרגע שתטעמו ממנה – לא תצליחו להפסיק!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- ???? זמן הכנה כולל: כ-20 דקות עבודה + 6-8 שעות קירור
- ✅ רמת קושי: קל עד בינוני
- ???? מספיק לכ-10 מנות נדיבות
לפני שנצלול למרכיבים ולשלבים, רק נזכיר: עוגת גבינה היא אחת מהקלאסיקות הבלתי נשכחות של עולם הקינוחים, וזו – כן-כן – עומדת לעלות לכם חיוך מטורף מהביס הראשון. היא מדהימה, ממכרת, אוורירית כמו ענן ביום אביבי, ויש לה את היכולת לשמח נשמות.
הרכיבים הדרושים להכנת העוגה המושלמת ללא ביצים
אז בשביל ליצור את הקסם הזה, אנחנו צריכים שילוב חכם של מרקמים וטעמים. בלי קציפות, אבל עם ים של אהבה.
- 300 גרם ביסקוויטים פתי בר (רצוי בטעם וניל)
- 100 גרם חמאה מומסת (או מחמאה לגרסה פרווה/טבעונית)
- 500 גרם גבינת שמנת 30% (אפשר גם גבינת שמנת טבעונית אם מעוניינים בגרסה טבעונית)
- 250 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר גם שמנת טבעונית על בסיס קוקוס)
- 2 כפות קורנפלור (חשוב לייצוב העוגה)
- 3/4 כוס אבקת סוכר (או יותר – לפי הטעם האישי)
- כפית תמצית וניל איכותית
- מיץ מלימון אחד סחוט טרי – לרעננות משגעת
- כפית גר zest (גרידה) מלימון (לא חובה, אבל ממליצה מאוד!)
- קצת מלח – מדגיש טעמים!
לגרסה טבעונית – פשוט מחליפים את הגבינה, החמאה והשמנת בגרסאות צמחיות, אין צורך לשנות שום דבר אחר. לתוצאה מושלמת כדאי להשתמש בגבינה טבעונית על בסיס מקדמיה או שקדים – העקביות שלה פשוט משגעת.
לגרסה ללא גלוטן – השתמשו בביסקוויטים ללא גלוטן. היום יש אינספור סוגים שמגיעים בטעם מעולה. שימו לב: טקסטורה שונה מעט, אבל עדיין עונג שמיימי.
שלבי ההכנה לעוגת הגבינה ללא ביצים שכולם ידברו עליה
מוכנים ליצור עוגה שתרעיד לבבות? בואו נתחיל! השלב הזה מרגש במיוחד – תרגישו קצת כמו מדענים במעבדה, רק שפה בסוף התוצאה אכילה. ואיזה טעימה!
- מרסקים את הביסקוויטים במעבד מזון – עד שמתקבלת פירוריות הדומה לחול רך. רגע קסום קטן – זה ממש מרגיע, נסו ותראו.
- מערבבים את הפירורים עם החמאה המומסת עד שהתערובת מרגישה כמו חול לח. אם אתם אוהבים בסיס עבה – הכפילו כמויות.
- לוחצים את התערובת הנ"ל לתוך תחתית תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ. דחיסה היא המפתח – תשתמשו בכוס כדי להדק.
- שמים את התבנית במקפיא ל-15 דקות כדי שיתייצב. אפשר גם במקרר אם אין סבלנות לקור מקפיא.
- בינתיים – מקציפים את השמנת המתוקה לרמה יציבה אך לא נוקשה מדי. נרצה מרקם רך שנטמע טוב בתערובת הגבינה.
- בקערה נפרדת מערבבים את גבינת השמנת, אבקת הסוכר, מיץ הלימון, גרידת הלימון ותמצית הווניל.
- מוסיפים את הקורנפלור והמלח ומערבבים שוב. יהיו לכם טעמים מתפוצצים כבר עכשיו – רק זהירות לא לחסל את כל הבלילה לפני הזמן.
- מקפלים בעדינות את קצפת השמנת לתערובת הגבינה בתנועות סיבוביות – שלא נפסיד את האווריריות המדהימה.
- מוציאים את הבסיס מהמקפיא, יוצקים פנימה את התערובת, ומשטחים עם מרית בצורה יפה.
- שולחים למקרר ל-6 שעות לפחות. הכי טוב לילה שלם – אבל בינינו? אני לא שופטת אם תגניבו כף אחרי שעתיים.
- לפני ההגשה אפשר לפזר מעל קצת גרידת לימון, פירות יער טריים, טיפות שוקולד או לצפות בגנאש עדין אם מרגישים מושחתים במיוחד.
תוספות ושדרוגים לעוגה מעלפת בטירוף
היופי האמיתי בעוגה הזו? אפשר לקחת אותה לאלף כיוונים – כל אחד יותר אגדי מהשני.
- פירות יער טריים מעל – מעניקים לעוגה קונטרסט חמצמץ משגע
- קרם לוטוס / חמאת בוטנים להברשה מלמעלה – מושחת וטעים בטירוף
- רוטב קרמל מלוח – שילוב ממכר שאין לאף אחד סיכוי מולו
- גנאש שוקולד מריר – אם אתם בצד השוקולדי של החיים
- שקדים קלויים וקצוצים – בשביל קראנץ' אגדי עם כל ביס
גם בתוך הבלילה עצמה אפשר להוסיף: שברי עוגיות, שוקולד מגורד, חתיכות פרי – כל דבר שידמיין לכם בראש יכול להתאים. תרגישו חופשי להשתגע!
שאלות ותשובות נפוצות
איך אפשר לוודא שהעוגה מתייצבת כמו שצריך אם אין בה ביצים?
הקורנפלור עושה כאן את כל העבודה. הוא מסמיך ומייצב את המלית מבלי לפגוע במרקם הקטיפתי. חשוב פשוט לא לוותר על זמן הקירור – זו כל התורה.
האם ניתן להקפיא את העוגה?
בוודאי! אני אישית אוהבת להקפיא חצי ממנה לפרוסות אישיות. פשוט עוטפים טוב ושומרים בקופסה אטומה. להפשרה – שעתיים במקרר והעוגה כאילו הרגע יצאה מהמיקסר.
האם העוגה באמת טעימה גם בלי ביצים?
לא רק טעימה – היא מעלפת. הביצים חסרות בה רק אם אתם שפים בצרפת. כל מי שטעם – התאהב. כולל דודה רותי שוחרת הרפרפות.
מה עושים אם אין לי קורנפלור?
אפשר להחליף בכפית ג'לטין מומס במים חמים (לא טבעוני) או קמח תפוח אדמה במינון זהיר. אבל ברצינות – לכו תקנו קורנפלור. הוא המלך שלי במתכונים כאלה!
כמה זמן מראש כדאי להכין את העוגה?
24 שעות מראש זה זמן אידאלי – היא מתייצבת, הטעמים מתגבשים. אני מכינה אותה ליום שישי כבר ביום חמישי – ומתחבאת במזווה כדי לא לחטוף ביס…
אפשר להפוך אותה לפרווה?
קל מאוד – מחליפים לחמאה פרווה, גבינת שמנת טבעונית, ושמנת להקצפה פרווה. תישארו עם עוגה פרווה… אבל בכלל לא פרווה בטעם. תענוג עולמי.
האם זו עוגה שמתאימה גם לילדים?
בהחלט! בלי ביצים, בלי אפייה – מתאימה אפילו לילדים קטנים או כקינוח למסיבת יום הולדת. הילד שלי אכל שלוש פרוסות ביום הולדתו. זה אומר הכל, לא?
מה עושים אם אין לי תבנית קפיצית?
תשתמשו בתבנית פיירקס ריבועית. פשוט מצפים בנייר אפייה לפני מזיגת הבסיס כדי שיהיה נוח לשלוף.
האם ניתן להכין את העוגה בטעמים שונים?
ברור שכן! תוסיפו תמצית שקדים, מחית פירות, נס קפה מהול, או קליפת תפוז. אפשר ממש להשתולל – כל גרסה מרגישה כמו עוגה חדשה.
האם יש טיפים למרקם הכי אוורירי שיש?
כשהוסיפו את השמנת המוקצפת למלית – תקפלו בעדינות ולא תטרפו. ומיקסר טוב גם עושה פלאים. זכרו: קצת זהירות בשלבים – עוגה בעננים בסוף.
לסיכום – עוגת הגבינה הזו, למרות שאין בה ביצים, היא מהמתכונים האלה שאתם פשוט חייבים לנסות. אחרי שתטעמו – תודו לי. ייתכן אפילו שתכתבו לי מכתב תודה מרוב התרגשות.
אהבתם את המתכון? תשתפו בפייסבוק, תשלחו לחברים, תעלו לסטורי, תוציאו פסלון גבינה קטן ותעשו עליו טקס. העיקר שהטוב הזה יתפשט בעולם. בתיאבון!