עוגיות תמרים פרווה שלא תרצו לפספס

עוגיות תמרים פרווה – מושלמות, ממכרות, מתוקות בדיוק במידה

תארו לכם שבת שבת בצהריים, פינה חמימה מתחת לשמש החורפית, וכוס תה עם נענע ריחנית. עכשיו תוסיפו לעסק הזה עוגייה רכה, נימוחה ונמסה בפה – כזאת שיש בה מילוי תמרים מתוק וחמים, והיא בעצמה הפתעה של ממש. ברגע שנוגסים – הטעם פשוט משגע. ברצינות. זו לא עוד עוגייה, זו נוסטלגיה של סבתא שנפגשה עם תחכום של קונדיטוריה פריזאית. כן, כן – ככה זה מרגיש.

אז לא, לא מדובר בעוגיות רגילות. מדובר בעוגיות תמרים פרווה שהן אגדה עשויה בצק. הן כל כך מושלמות, שאנחנו לרוב לא מצליחים להחזיק את עצמנו מבלי לחסל את המגש לפני שהוא בכלל מתקרר. בטח כבר שמעתם על עוגיות תמרים. אולי אפילו הכנתם כמה. אבל מה שאני הולך לחלוק כאן איתכם, זו הגרסה המשודרגת – עם טוויסט מעניין שייקח אתכם למסע של טעמים, מרקמים וזיכרונות.

זמן הכנת המתכון: 60 דקות | רמת קושי: בינונית | מתאים לכ-30 עוגיות בינוניות

  • זמן הכנה – כחצי שעה
  • זמן אפיה – 20-25 דקות
  • מאמץ: סביר – לא מורכב מדי, אבל דורש קצת סבלנות
  • מתאים ל: מגש אחד נדיב (כ-30 עוגיות)

תיאור המרשם – מה אנחנו הולכים להכין פה בעצם?

מדובר בעוגיות רכות, עם קליפה עדינה שמחבקת בתוכה שכבה עשירה של תמרים רכים. השכבה העליונה של הבצק לא שולטת, היא רק מלווה את המרכז בצורה הכי עדינה ומלטפת שאפשר. ובזמן האפייה, קורה הקסם – התמרים הופכים מעט קרמליים, הבצק מקבל קראסט עדין, והבית מתמלא בריח כזה שאי אפשר לעמוד בפניו.

הבצק – הכי בסיסי שיש, אבל כזה שכיף לעבוד איתו: רך, גמיש, ומהיר להכנה. אין צורך במיקסר או בציוד מיוחד – רק קערה, כף טובה וידיים טובות עוד יותר. והוא כמובן פרווה לחלוטין – מה שאומר שתוכלו לחבר אותו לכל ארוחה, כולל שבתות וחגים.

ולמילוי? אנחנו כמובן הולכים על תמרים מסוג מג'הול – הבייבי של עולם התמרים. בשרניים, מתוקים בטירוף, וכשמרסקים אותם עם קצת קינמון ואגוזים – מתקבל מילוי פשוט מושלם.

הרכיבים הדרושים בשביל להכין את הקסם הזה

לבצק:

  • 500 גרם קמח (כ-3.5 כוסות)
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 150 מ"ל שמן קנולה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף תמצית וניל איכותית
  • 1 כפית גרידת לימון (לא חובה, אבל שווה!)
  • 120 מ"ל מים קרים
  • קמצוץ מלח

למילוי:

  • 400 גרם תמרים מגולענים (רצוי מג'הול)
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 כפית קינמון
  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים דק (לא חובה, אבל נותן קראנץ' ממכר)

לציפוי (אופציונלי):

  • סוכר וניל לפיזור לפני אפייה
  • אבקת סוכר לפיזור אחרי אפייה, אם רוצים עוגייה כמו של אמא

שלבי ההכנה – עכשיו מתחילים הכיף

פה מתחיל החלק האמיתי של הכישוף. קחו נשימה, שימו מוזיקה אהובה ובואו נתחיל ליצור עוגיות שלא יישארו אפילו לשעת הקפה של מחר בבוקר.

  1. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  2. מוסיפים את הסוכר, שמן, וניל, וגרידת הלימון – מערבבים היטב.
  3. לאט-לאט מוסיפים את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-15 דקות.
  5. בינתיים טוחנים את התמרים לקונסיסטנציה חלקה עם השמן והקינמון.
  6. אם רוצים – מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים.
  7. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-2 חצאים.
  8. מרדדים כל חצי למלבן בעובי כ-0.5 ס”מ.
  9. מורחים שכבת מילוי תמרים לאורך המלבן.
  10. מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים פרוסות באורך כ-2.5 ס”מ.
  11. מסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה.
  12. מפזרים סוכר וניל לקישוט.
  13. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-20-25 דקות, עד שמזהיב קלות.
  14. מקררים כמה דקות (אם מצליחים להתאפק!) ומפזרים אבקת סוכר אם בוחרים.

ואם נרצה גרסה מיוחדת? – גרסאות וטוויסטים

יש כמה וריאציות מגניבות שאפשר לאמץ:

  • לטבעוניים: אין צורך לשנות דבר – המתכון כולו פרווה וללא מרכיבים מהחי.
  • ללא גלוטן: אפשר להחליף את הקמח בתערובת קמחים ללא גלוטן ייעודית לאפייה.
  • דחוס פחות: אפשר לרדד דק יותר, למרוח פחות תמרים, ולקבל עוגיות יותר קריספיות.
  • לילדים בררנים: במקום קינמון אפשר לשלב שוקולד צ'יפס עם התמרים – נוסך מתיקות מושחתת מעלפת.

שדרוגים טעימים בטירוף למתכון – כי למה לא?

כשאני מכין את העוגיות האלו, אני אוהב לפרגן לעצמי בטוויסטים קטנים:

  • לשדרוג טורקי – הוסיפו למילוי חצי כפית של מי ורדים. משנה עולם!
  • מגע פריך – לפזר שומשום על הרולדות לפני האפייה – יוצא טעם מדהים.
  • לגרסה חגיגית – הוסיפו קליפת תפוז מסוכרת קצוצה למילוי. תאמינו לי, זה ממכר.
  • לגרסה פיקנטית – קצת הל טחון במילוי יעשה פלאים.

שאלות ותשובות נפוצות – כי לכולם יש שאלות

אפשר להשתמש בממרח תמרים מוכן מהסופר?

כן, בהחלט, אבל חשוב לבדוק שהוא לא מתקתק מדי או מלא בסירופים מיותרים. אם כן, איזנו עם חצי כפית מיץ לימון כדי לשבור את המתיקות.

אילו תמרים הכי טובים לעוגיות מהסוג הזה?

מג'הול הם ה-מלכים! אם אין, גם תמר חלאווי יתאים. תמר דקל נור יבש מדי – ואפילו אגרול לא יציל אותו.

מה עושים עם בצק שהתייבש?

פשוט מאוד – מוסיפים מעט מים (כפית בכל פעם) ולשים שוב עד שחוזר לרכות הנעימה שלו.

אפשר לשמור את העוגיות מחוץ למקרר?

שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת חדר, והן מחזיקות מעמד כ-5 ימים. לא שורדות לפעמים אפילו יומיים אצלנו בבית.

אפשר להקפיא?

כן, בטח! קפיאו את הרולדות לפני החיתוך, עטופות היטב. כשתרצו – תפשירו מעט, חתכו ואפו טרי.

האם המתכון מתאים לילדים להכין?

לגמרי. תנו להם ללוש, למרוח תמרים ולגלגל. חוויה מדהימה וגם קצת פחות עבודה בשבילכם.

יוצא מתוק מדי?

אפשר לוותר על תוספת הסוכר לבצק לגמרי – התמרים מספקים המון מתיקות טבעית.

אילו אגוזים הכי מתאימים?

אגוזי מלך הם הבחירה הקלאסית, אבל גם פקאן קצוץ דק עובד מצוין – במיוחד אם רוצים טעם עשיר ואגדי.

האם אפשר להפוך את זה לעוגה?

לא בדיוק, אבל כן אפשר להשתמש באותו בצק ולמלא מגש אפייה שלם, ואז לחתוך לריבועים – סוג של טארט תמרים פרווה. מהמם לשבת!

מה עושים כשלא מצליחים לרדד חלק? הבצק נדבק!

שוטלים אותו ל-5 דקות במקרר, מקמחים קלות את המשטח או מרדדים בין שני ניירות אפייה. אחד הטריקים שעובדים תמיד.

אם אהבתם את המתכון (ואני ממש מקווה שבשלב הזה אתם כבר בתור להגשים אותו בפועל), אל תשכחו לשתף עם חברים, באינסטגרם, בקבוצות המתכונים, בכל מקום. כי אין כמו להפיץ טעמים שווים, ולהכניס עוד אנשים למעגל העגול והנפלא של העוגיות הממכרות האלו.

רוצים עוד מנות בסגנון של סבתא-עם-קריצה? חזרו לבדוק מדי שבוע מתכון חדש!

שתפו את הפוסט עם חברים

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

אולי יעניין אתכם:

איך שדרגתי את המטבח שלי

יש רגעים כאלה, שאתם מסתכלים סביב בבית שלכם ופתאום קול קטן אומר לכם: “הגיע הזמן לרענון”. אצלי זה קרה דווקא במטבח. המקום שבו אני פותחת

קרא עוד »