סנדוויץ סלמון מעושן שיעשה לכם את היום!

סנדוויץ’ סלמון מעושן חלומי, אגדי וממכר שיגרום לכם לשכוח מכל דבר אחר

במקרה נתקלתי פעם בטיול ברחוב צדדי בפריז בקיוסק קטן שהוגשו בו סנדוויצ'ים. הריח שעולים ממנו היה פשוט משגע. לא יכלתי להתאפק. ניגשתי, וביטחתי את לבי למוכר המזדקן שיחליט בשבילי. הוא חייך, פרס לחם כפרי בגסות, מרח קונפי שום, הניח עליו פרוסות דקיקות של סלמון מעושן שהיה כל כך טרי שהוא כמעט עוד שחה, ולבסוף צנח שם קרם מסקרפונה רך, עלי רוקט פריכים וטיפה של זעפרן מזוקק. זהו – החיים שלנו לא ישובו להיות כשהיו.

מאז, חיפשתי איך לשחזר את הרגע הזה, לא רק בטעם – אלא גם בחוויה. ואם נעשה את זה נכון – אתם הולכים להכין סנדוויץ’ סלמון מעושן מושלם, מדהים, הכי טעים שיש, שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו. כן כן – סנדוויץ’ שאנשים ידברו עליו ימים שלמים אחר כך, יצלמו, ואפילו יעזו לקרוא לו…מאכל של אמא עם שדרוגים של שף מהולל. והכי טוב – אתם תכינו אותו במו ידיכם.

זמן הכנת המתכון: 20 דקות כולם. רמת קושי: קליל כמו גזר מורתח. כמות: 2 סנדוויצ'ים גדולים בטירוף

  • זמן הכנה כולל: 20 דקות
  • כמות: ל-2 אנשים רעבים או 4 שמרגיעים את המצפון
  • רמת קושי: פשוט, כיפי, סופר מהנה

רקע לסנדוויץ' המושלם – בואו נכיר קצת את המרכיבים והקסם שמאחוריו

סנדוויץ’ סלמון מעושן הוא לא עוד לחם עם סלמון. לא, ממש לא. מדובר ביצירה קולינרית קטנה, יצירת אומנות בלחמנייה. זה השילוב המושלם של טעמים: פיקנטי, מעושן, קרמי, פריך, מרענן. כשתבנו את כל השכבות נכון, תרגישו כאילו קניתם כרטיס טיסה למסעדה במונקו – וכל זאת בלי לצאת מהמטבח שלכם.

הסוד? להבין שכל שכבה פה משחקת תפקיד. הלחם הוא במה. הסלמון הוא הכוכב. הפרש הירוק? הקהל המוחא כפיים. והממרח? זהו הבמאי שעושה את כל ההצגה למופע מושלם. נשמע מוגזם? רק חכו עד שתטעמו.

הרכיבים הדרושים ליצירת סנדוויץ’ מעלף אחד אחד

  • 2 פרוסות לחם שיפון מלא או מחמצת כהה – פריך מבחוץ, נימוח מפנים
  • 100 גרם סלמון מעושן איכותי – עדיף גרבלקס או סקוטי
  • 2 כפות גבינת שמנת מסקרפונה איכותית
  • קורט מלח ים ופלפל שחור טרי גרוס – להרים את הטעמים לכלל שמיים
  • עלה אחד גדול של חסה רומית או כמה עלי בייבי רוקט
  • 2 ענפים דקיקים של עירית קצוצה דק דק דק
  • מעט קליפת לימון מגוררת – שוס אמיתי!
  • כף חרדל דיז’ון גרגרים
  • 1/2 אבוקדו בשל (אפשר גם להוסיף טיפה ליים!)
  • 1 כפית שמן זית איכותי – אל תתפשרו פה
  • חופן קטן של צנוברים קלויים – התוספת הקראנצ’ית המפתיעה

שלבי ההכנה – עקבו אחרי כל שלב והתוצאה תדהים אתכם

הנה זה מגיע – הרגע שבו הבית שלכם יתחיל להריח כמו בית קפה בוטיק תל אביבי עם נגיעות של קופנהאגן. תהיו מוכנים – כל אדם בבית ירצה ביס.

  1. נתחיל בקליית פרוסות הלחם: טוסטר/סנדוויצ’יה/מחבת גריל – כל שיטה עובדת, העיקר קראנץ' מבחוץ ורכות תומכת מבפנים.
  2. מערבבים את גבינת המסקרפונה עם קליפת הלימון, קורט מלח ופלפל שחור עד שמתקבל קרם קטיפתי ומרענן להפליא.
  3. מורחים את הקרם הנ"ל בעדינות על שתי פרוסות הלחם באופן נדיב אך אלגנטי (לא צריך לשחות בזה).
  4. מועכים מעט את חצי האבוקדו, מתבלים במעט מיץ ליים או לימון, קמצוץ מלח, ומריחה קלילה מעל קרם המסקרפונה.
  5. מוסיפים שכבת סלמון דקיקה – אבו-יופי, אל תדחפו יותר מדי, זה ייפול! תנו לו להיסדר בשכבות מתפתלות כמו צעיף משי.
  6. מוסיפים חרדל גרגרים – כפית אחת שנמרחת פה ושם, מספיק לגרות את הלשון ולא להשתלט על הסנדוויץ'.
  7. מפזרים עליו עלי רוקט/חסה, עירית קצוצה, וצנוברים קלויים להוספת פריכות שישאירו אתכם בפה פעור (ועם האצבעות בפה).
  8. מטפטפים שמן זית בנדיבות מרוסנת – כי גם שמן טוב צריך איזון.
  9. סוגרים את הסנדוויץ’ כמו סיפור אהבה – בעדינות אך נחרצות.
  10. חותכים באלכסון כי סנדוויץ’ כזה לא חותכים ישר, אה? תעדו את הרגע. לחלוק? לא בטוח שתרצו…

גרסאות חלופיות וכל מיני וריאציות לשגעון מושלם

  • גרסה טבעונית: החליפו את גבינת המסקרפונה בממרח שקדים טבעוני, השתמשו בסלט אצות או תחליף טופו מעושן במקום סלמון.
  • ללא גלוטן: לחם קמח שקדים או טפיוקה יעשה את העבודה. קלו אותו קלות על מחבת לגריל אפקטיבי.
  • גרסה פיקנטית: הוסיפו למחית האבוקדו מעט טחינה גולמית ופלפל שיפקה קצוץ עדין.

תוספות ושדרוגים שיקחו את המתכון שלכם לרמת אליפות

רוצים להפוך את הסנדוויץ לסיפור מהאגדות? הנה כמה רעיונות ברמה עולמית:

  • הוסיפו ביצת עין מתובלת על החצי העליון. הבחירה הנכונה תגרום לכל ביס לטפטף על הלב.
  • מתחשק לכם משהו חורפי? הוסיפו בצל סגול מקורמל עם סילאן ולימון כבוש. מעלף!
  • הביאו אותו לארוחת ערב? הגישו עם כוס גוורצטרמינר צונן – התוספת הבריאה לנשמה.

שאלות ותשובות – כל מה שרציתם לדעת ולא העזתם לשאול

אספתי את כל השאלות, מהניסיון שלי והרבה שיחות עם חברים (ורוקחי סלמון). בואו נצלול פנימה:

למה מסקרפונה ולא גבינת שמנת רגילה?

מסקרפונה נותנת מרקם עשיר ונמס בפה, פחות חומצית מגבינות שמנת אחרות, וזה פשוט לוקח את כל העסק כמה רמות למעלה.

יש תחליף פחות שמן לצנוברים?

בהחלט – נסו אגוזי מלך קלויים או אפילו שקדים פרוסים. הם פחות שומניים, ועדיין מספקים פריכות נהדרת.

איפה כדאי לקנות סלמון מעושן איכותי?

חנויות דליקטסים, רשתות כמו מזרח ומערב, או מעדניות שמתמחות בדגים. תמיד תבקשו לטעום חתיכה כדי למדוד את הטריות.

כמה זמן הסנדוויץ' יכול להחזיק?

במקרר עטוף ניילון או קופסה אטומה אפשר לשמור אותו עד 12 שעות, אבל מומלץ לאכול אותו תוך שעתיים, כשהכל עדיין פריך.

זה מתאים לפיקניק?

בהחלט! פשוט הרכיבו את הסנדוויץ’ שם, או שמרו את המצרכים מופרדים עד לרגע האמת.

אפשר לוותר על האבוקדו?

כן – טוב, לא נאמר שנשמח, אבל אפשר. נסו במקומו קרם אפונה עדין או אפילו צ’אטני מנגו למי שאוהב גיוון מתוק ומתובל.

האם אפשר לקלות את הסנדוויץ' כולו?

אפשר ואפילו נפלא! מחבת פסים או טוסטר לחיץ יהפכו אותו לפריך ומתמסר עוד יותר.

אפשר להשתמש בלחם כוסמין?

ברור. רק ודאו שהוא טרי ובעל קרום פריך – זה מה שנותן את הקונטרסט לסלמון הרך.

מה עוד הולך טוב לצד הסנדוויץ’ הזה?

סלט עלים קליל עם ויניגרט תפוז-דבש, או מרק בצל צרפתי. הכל תלוי אם זה חורף או קיץ.

איזה תיבול לא כדאי להוסיף?

שום חי או שום גבישי מאוד ישתלטו. גם רוטב סויה או צ'ילי – פחות ידידותיים כאן. הסוד הוא באיזון עדין.

אם הגעתם עד כאן, הסנדוויץ הזה כנראה כבר מתנגן לכם בראש כמו שיר אהבה. אני מזמין אתכם לא רק להכין אותו – אלא גם לשתף אותו. פנקו חברים, הפיצו את המתכון, צלמו אותו לאינסטגרם או תייגו אותו בקבוצת המאמות של הגן. כי סנדוויץ’ אגדי כזה – לא משאירים רק לעצמנו!

שתפו את הפוסט עם חברים

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

אולי יעניין אתכם: