ראמן יפני מסקרפון – המתכון הכי קל, הכי ממכר, הכי מושלם שאתם חייבים לנסות בבית!
דמיינו ערב חורפי. הגשם טופף בעדינות על החלון, כרבולית עוטפת אתכם ואתם מתלבטים – האם להכין קפה או משהו שמשביע באמת? ואז היא נכנסת לתמונה: קערת ראמן מושלמת, מהבילה, שכל ביס ממנה הוא פשוט מעלף. כן, ככה בדיוק נולד הרעיון למתכון הזה – באמצע לילה, עם רעב שלא מתחשב בשעה. והפעם? לקחנו את הראמן הבסיסי, נתנו לו טוויסט קליל, עשיר ועמוק בטעמים – ויצרנו מתכון שיגרום לכם לחלום על יפן… בלי לצאת מהמטבח.
אז נכון, יש אלף ואחת גרסאות לראמן, חלקן דורשות שעות על גבי שעות של הרתחה, חומרים מיוחדים שמיובאים מקיושי או מטוקיו. אבל אנחנו פה בשביל הפשטות. בשביל הטעם. ובשביל הפינוק הזה שהוא: ראמן יפני עם קרם מסקרפונה וטעמים משגעים – כזה שלא באמת דורש מכם להיות שפים מקצועיים.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- ⏱️ זמן הכנה כולל: 35 דקות
- ???? רמת קושי: קלה ומפנקת
- ???? מתאים ל: 2-3 אנשים שאוהבים לטרוף דברים טעימים
מה זה בכלל ראמן ולמה דווקא עם מסקרפונה?
ראמן, איזו מילה קסומה. מאכל הרחוב הכי פופולרי ביפן, שהפך בשנים האחרונות לבום בינלאומי, ולא סתם. מדובר במרק אטריות חם ועשיר בטעמים, שיכול לכלול כל מה שתרצו – ירקות, בשרים, טופו, ביצים, רטבים אסייתיים – האופציות אינסופיות.
במתכון המשגע שלנו הוספנו לסיום כפית של מסקרפונה – גבינת שמנת איטלקית נימוחה שנותנת לכל הקערה קונטרסט קרמי, עשיר, מפנק… ואגדי. הניגוד בין המרק החם לעדינות שבה המסקרפונה נמסה לתוכו – פשוט ללקק את האצבעות.
גם מי שעדיין לא התמכר לראמן (אם נשארו כאלו בעולם), הולך להתמגנט מהמתכון הזה – כי הוא לא רק טעים, הוא אוורירי, קצת מתקתק מהבצל, חרפרף בזכות הפפריקה והשום, וביס אחד ממנו משאיר את הלב מחייך.
הרכיבים הדרושים להכנת ראמן יפני קל עם קרם מסקרפונה
- 1 כף שמן שומשום קלוי (או שמן זית אם אין)
- 4 שיני שום קצוצות דק
- 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מגורר
- 3 כפות רוטב סויה איכותי
- 1 כף מיסו (עדיף אדום)
- ½ כפית פפריקה חריפה
- ½ כוס פטריות שמפיניון פרוסות
- 1 גזר קטן, חתוך לגפרורים דקים
- 4 כוסות מים או ציר ירקות
- 120 גרם אטריות ראמן (אפשר ביצים, אורז או טף – מה שיש!)
- 1 ביצה (למי שאוהב ביצה רכה צפה)
- 2 בצל ירוק קצוץ (לגרניש)
- 1 כף מסקרפונה – סוד הקסם!
- כמה עלי בזיליקום טריים – לפינאלי
שלבי ההכנה של ראמן ביתי קל וממכר – פשוט תענוג
לפני שאתם רצים להניח את הסיר על האש – חשוב שתכינו הכל מראש. זה מתכון שפועל לפי קסם של תזמון: מהיר, אבל עדין. קצב יפני כזה.
- בסיר בינוני, מחממים את שמן השומשום על חום בינוני.
- מוסיפים שום וג'ינג'ר – ומטגנים עד שהריח ממלא את הבית (בערך דקה). אל תתעלפו, תמשיכו לבשל.
- מוסיפים את רוטב הסויה, המיסו והפפריקה – מערבבים טוב ליצירת בסיס טעמים מהמם.
- מוסיפים את הפטריות והגזר, מטגנים עוד 3 דקות עד שהן מתרככות מעט.
- שופכים את המים או הציר. מביאים לרתיחה תוך ערבוב.
- בינתיים – מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. שוטפים אותן במים קרים כדי שלא ימשיכו להתבשל.
- אם רוצים ביצה רכה: מבשלים אותה למים רותחים במשך 6 דקות. מקררים וחותכים לחצי.
- כשהמרק רותח – מנמיכים ומבשלים על חום בינוני 10 דקות לספיגת טעמים.
- משדרגים עם הבצל הירוק ומקשטים בחצי ביצה – אם אוהבים.
- ועכשיו רגע השיא: מוסיפים כף מסקרפונה מעל כל קערה – מחכים שהיא תימס לאט… וצוללים פנימה!
אפשרויות התאמה לגרסאות אחרות
אם אתם טבעוניים – תחליפו את הביצה והמסקרפונה. במקום – אפשר להחליק כף חמאת קשיו או קרם קוקוס מעל. נותן קרמיות אחרת – ועדיין יפני כזה, נמס בפה. ואל תשכחו להשתמש בציר ירקות.
אין לכם מיסו בבית? לא נורא! תוסיפו עוד קצת סויה וחצי כפית טחינה מלאה – היא מאלפת ביחד עם פפריקה ונותנת עומק מדהים.
ללא גלוטן? השתמשו באטריות אורז או טף, וודאו שרוטב הסויה שאתם משתמשים בו הוא ללא גלוטן!
איך לשדרג את הראמן שלנו – והופכים אותו לבלתי נשכח
אפשרות ראשונה: הוסיפו קורטוב גרידת לימון או קוביות אבוקדו – יאמא יאם!
אפשרות שנייה: טיפה סרירצ'ה או שמן צ'ילי מעל – לחובבי החריף שצריכים דרמה.
אפשרות שלישית: החליפו את המסקרפונה בקצת גבינת רוקפור אם אתם מרגישים הרפתקנים… כן, כן – זה עובד!
ואם בא לכם לשלב קצת ירוקים – נסו עלי מיקרוגרין או נבטים – זה משדרג את הרעננות לקוריאנה באהבה.
שאלות ותשובות נפוצות – כי מתכון טוב יוצר סקרנות
איך שומרים שאריות?
אני ממליץ לא לאחסן את האטריות בתוך המרק, אלא להפריד. כך הן לא נאבקות במרק והופכות להיות סמרטוטים בלילה. שמרו את המרק במקרר בקופסה אטומה – מחזיק יופי ליומיים!
אפשר להכין את הראמן מראש?
כן בהחלט! תכינו את המרק יום קודם – למחרת הוא אפילו יותר טעים – כל הטעמים רק מתעצמים. רק תבשלו את האטריות והשלמות כמו המסקרפונה והביצה ממש לפני ההגשה.
כמה זמן לוקח להכין הכל באמת?
35 דקות – כולל הביצה, כולל הבלגן במטבח.
מה עושים אם אין לי מסקרפונה?
יוגורט סמיך, שמנת חמוצה או אפילו כף גבינת שמנת טבעית – יעשו עבודה מדהימה!
איזה סוג אטריות הכי מתאים לראמן?
אם יש לכם גישה לאטריות ראמן חיטה – מצוין. אם לא? אטריות ביצים דקות או אטריות אורז בינוניות – אפילו פסטה ספגטי שבורה עובדת נהדר.
אפשר לוותר על הפטריות?
בטח. אבל הן כן נותנות מרקם וביס קרמי טעים כזה. שלבו זוקיני או ברוקולי קטן במקומן.
האם זה חריף?
ב-kinda way. אם אתם לא חובבים חריף, דלגו על הפפריקה החריפה ותוסיפו במקום מעט סילאן – כן, תאורטית זה נשמע משוגע. אבל פרקטית? זה מושלם.
זה מתאים גם לילדים?
מאוד! פשוט תוותרו על החריף ויהיה לכם מרק משחקי ומלא בטעמים שהם יאהבו. נסו להכניס תירס או אטריות בצורות מצחיקות.
איך הופכים את המנה לארוחת ערב חגיגית?
תוסיפו טופו צרוב בקוביות או חתיכות עוף מטוגן – עם כמה טיפות טריאקי. קסם!
אפשר להקפיא את המרק?
לא מומלץ להקפיא את המרק עם כל המרכיבים – אבל את המרק הבסיסי כן אפשר להקפיא. פשוט תסננו את רוב הירקות והוסיפו טריים בהגשה מחדש.
לסיכום – ראמן יפני כמו שלא אכלתם מעולם!
יש משהו פשוט ממכר בקערה מהבילה אחת, שעשויה באהבה, עם כל שכבות הטעם שמתחברות לפה אחד. כשתטעמו את הראמן הזה, תבינו למה אני מכנה אותו הראמן הכי מושלם ביקום.
אם נהניתם מהמתכון – תעשו טובה קטנה: שתפו אותו עם חברים, שלחו במשפחה, פרסמו ברשתות – ותנו גם לאחרים להנות מהקסם הזה, כי אוכל משותף, כמו זיכרון טוב – טעים יותר כשחולקים אותו.