המטרה של בסיס מוצלח אינה להסתיר את הפנים, אלא ליצור נקודת פתיחה מאוזנת לשאר המראה. כשהגוון מתאים, המרקמים עובדים יחד והכמות נשארת מדודה, העור עדיין נראה כמו עור. הסוד אינו נמצא בשכבה עבה או במספר המוצרים, אלא בהבנת התפקיד של כל אחד מהם ובסדר נכון של הנחה.
הכול מתחיל עוד לפני המייק־אפ
גם המוצר הטוב ביותר יתקשה להיראות אחיד על עור יבש או כזה שלא הוכן כראוי. מתחילים בניקוי עדין, ממשיכים בלחות המתאימה לסוג העור וממתינים כמה דקות לספיגה. בשעות היום חשוב להשלים גם מקדם הגנה. הכנה טובה מסייעת למוצרים להתפזר בקלות ומפחיתה הצטברות סביב אזורים יבשים.
פריימר אינו שלב חובה לכולן. הוא יכול להתאים כשרוצים לטשטש זמנית את מראה הנקבוביות, למתן ברק או לשפר את עמידות האיפור, אך כדאי לבחור אותו בהתאם לצורך. אם העור נראה טוב גם בלעדיו, אפשר לשמור על שגרה קצרה יותר.
לבחור כיסוי שמתאים לחיים עצמם
לפני שבוחרים מייק־אפ, כדאי להחליט איזו תוצאה רוצים: כיסוי קל שמאחד מעט את הגוון, כיסוי בינוני שאפשר לבנות בהדרגה או גימור מלא יותר. חשוב להביא בחשבון גם את סוג העור ואת תנאי היום. פורמולה עשירה עלולה להכביד על עור שומני, ואילו גימור מאט מאוד עשוי להדגיש יובש.
בחירת הגוון דורשת בדיקה על קו הלסת ולא על גב כף היד. כך אפשר לראות אם הוא משתלב גם עם הפנים וגם עם הצוואר. מעבר לעומק הגוון, כדאי לזהות אם תת־הגוון חם, קר או ניטרלי. התאמה מדויקת מונעת מראה כתום, ורדרד או אפרפר.
לא כל מוצר צריך להגיע לכל הפנים
קונסילר מיועד לטיפול נקודתי: כהות מתחת לעיניים, אדמומיות או פגם קטן שרוצים לטשטש. אין צורך למרוח שכבה רחבה אם הכיסוי נדרש באזור מצומצם. עדיף להתחיל בכמות קטנה, לטפוח בעדינות ולהוסיף רק במקום שבו עדיין רואים צורך.
גם פודרה אינה חייבת לכסות הכול. אפשר להניח אותה באזור המצח, האף והסנטר או במקומות שבהם האיפור נוטה לזוז. כך מקבעים את הבסיס בלי לוותר על הברק הטבעי של העור. מי שמעדיפה מראה זוהר יכולה להשאיר את הלחיים כמעט ללא פידור.
הצבע שמחזיר ממד לפנים
אחרי יצירת בסיס אחיד, הפנים עלולות להיראות שטוחות. כאן נכנסים סומק, ברונזר והיילייטר. סומק מחזיר רעננות, ברונזר מוסיף חמימות, והיילייטר מדגיש אזורים שתופסים אור. אין חובה להשתמש בשלושתם; לפעמים סומק אחד במיקום נכון עושה את כל העבודה.
בעמוד המוקדש למוצרי איפור פנים אפשר למצוא מייק־אפ, קונסילר, פודרה, פריימר, סומק, ברונזר והיילייטר במרקמים ובגימורים שונים. הבחירה הנכונה מתחילה בשאלה מה באמת חסר בשגרה, ולא ברצון לצבור עוד מוצרים שאינם מוסיפים לתוצאה.
כלים, שכבות ויד קלה
ספוגית לחה מעניקה לרוב גימור דק וטבעי, מברשת יכולה לספק כיסוי מלוטש יותר, ואצבעות נקיות מתאימות למוצרים מסוימים במרקם קרמי. אין כלי אחד שנכון תמיד. מה שחשוב הוא לעבוד בטפיחות או בתנועות עדינות, לנקות את הכלים בקביעות ולא לגרור את העור.
כדאי לתת לכל שכבה רגע להתייצב לפני שמוסיפים את הבאה. עבודה מהירה עם כמות גדולה יוצרת לעיתים כתמים והצטברות, בעוד שבנייה הדרגתית מאפשרת שליטה. אם הגזמנו, ספוגית נקייה יכולה לספוג עודפים ולעזור לחבר בין המרקמים.
המראה הנכון הוא זה שנוח ללבוש
בסופו של דבר, איפור מוצלח צריך להתאים לפנים, לזמן ולסגנון האישי. ביום עמוס אפשר להסתפק בכיסוי נקודתי, מעט סומק ופודרה באזור הנדרש; בערב אפשר להוסיף עומק וברק. אין נוסחה שחייבים לבצע במלואה.
כשהעור מוכן, הגוון מדויק והכמויות נשארות קטנות, התוצאה נראית טבעית יותר וגם מחזיקה טוב יותר. במקום לנסות למחוק כל סימן, אפשר לבחור מה לאחד, מה להדגיש ומה להשאיר בדיוק כפי שהוא.
