סופלה במיקרו פרווה שאתם חייבים לנסות עכשיו

הסופלה האגדי שמסעיר את המיקרוגל: קינוח פרווה, ממכר, מושלם – בדקות ספורות!

היו לי לא מעט ניסיונות כושלים עם קינוחים. במיוחד כאלה שנראים פשוטים אבל מתגלים כשדונים עם אג'נדה.
אבל אז… בא רגע של הארה. יום מהביל באוגוסט, חשק פתאומי לשוקולד, ומקרר שמסרב לשתף פעולה. התנור? לא בא בחשבון.
ואז הוא נולד. הסופלה במיקרו. קל כמו נוצה, ממיס כמו מבט מתוק, ופרווה! כן, גם שומרי הכשרות, גם טבעונים (עם טוויסט קל), וגם כל מי שאין לו סבלנות להקציף, לקפל ולהתנפח במתח מול התנור — המתכון הזה הוא בשבילכם.

הוא אוורירי כמו ענן, נמס בפה כמו חיבוק של חורף, מעלף ממש כמו קינוח של מסעדת שף, אבל מוכן בצ'יק. חשוב לי לציין:
זה לא עוד סופלה. זה סופלה עם אופי. מתפוצץ בטעם שוקולדי עמוק, מרקם שמרחף בין עוגת שוקולד לסידור מושלם של מזלגות שמרחפים לקינוח – והוא גם פרווה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • סה"כ זמן הכנה: כ-10 דקות בלבד! (כולל שטיפת הכלים אם אתם ממש בצלחת אחת)
  • רמת קושי: קל מאוד – אפילו ילדים בגיל 10 יכולים להכין לבד (אשכרה בדוק)
  • כמות: מתאים ל-1-2 סועדים – תלוי כמה ריבים אתם סבילים

המרכיבים הדרושים לקסם השוקולדי הזה

אז בואו נראה מה צריך כדי ליצור את הפלא הזה. לא מסובך, לא יקר, אבל כן דורש יחס אישי.

  • 4 כפות קמח לבן (אפשר גם קמח כוסמין למי שחפץ בטוויסט בריא יותר)
  • 2 כפות קקאו איכותי – אל תחסכו, פה נמצא כל ה"טעם של בית של אמא"
  • 3 כפות סוכר – חום או לבן, לבחירתכם. גס או דק? הפעם תבחרו לפי מרקם
  • 1/4 כפית אבקת אפייה – נחבא אל הכלים אבל אחראי לקצת גובה
  • קורט מלח – כן כן, הוא מדגיש מתיקות. טריק ידוע (וסבתא המליצה!)
  • 3 כפות שמן – שמן קנולה או קוקוס יעבדו טוב. קוקוס יתן ניחוח אקזוטי
  • 3 כפות חלב סויה/שקדים (או חלב רגיל אם לא אכפת לכם מפרווה)
  • 1/2 כפית תמצית וניל – קלאסיקה מתבקשת, נותנת עוד שכבת עומק
  • 30 גרם שוקולד מריר פרווה (או רגיל) – רצוי קוביות שתטמנו בלב הסופלה

שלבי ההכנה בסגנון הכי ממכר שיש

יאללה, נכנסים למוד של קונדיטור, אבל עם כפית, קערה ומיקרוגל.

  1. 1. בקערה שמתאימה למיקרו (נשים לב שהיא עומדת לחוות פיצוץ של טעם), מערבבים היטב את הקמח, הקקאו, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
  2. 2. מוסיפים את השמן, החלב והווניל. מערבבים עד שמתקבלת בלילה חלקה ומבריקה.
  3. 3. אחרי שהבלילה אחידה – תוקעים את קוביות השוקולד לתוך מרכז התערובת. הן יצרו לב נמס שפשוט ללקק עליו אצבע ועוד אחת.
  4. 4. מכניסים למיקרוגל לעוצמה של 800W למשך 45-60 שניות. לא יותר! אחרת תעברו מקלאסי למסטיק מודרני.
  5. 5. מוציאים בזהירות (חם!) ונותנים לו לנוח דקה. למה? כי ללהרגיש את הלבה מתפרצת זה הכל.
  6. 6. בוזקים מעל אבקת סוכר, מוסיפים כדור גלידה פרווה (או רגיל, שוב – אתם מנהלים פה את הספינה), ומגישים.

וריאציות: כי כל אחד אוהב משהו אחר

רוצים להפוך את זה לטבעוני לחלוטין? קיבלתם:

  • השתמשו בחלב שקדים/סויה בלבד
  • בחרו שוקולד מריר ללא רכיבי חלב

לגלוטן-פרי? אין בעיה!

  • המירו את הקמח בקמח שקדים או קמח כוסמת (אם לא מפריע לכם טעם ייחודי)

אפשר גם לשלב תוספות כמו:

  • אגוזי לוז קצוצים – לטוויסט פריזאי
  • קצת חמאת בוטנים למרכז – וזה פתאום קינוח-על
  • פתיתי קוקוס מעל – כרטיס טיסה לתאילנד

שדרוגים מדהימים שתאהבו לכל ביס

הסופלה הזה כבר טעים ומרגש בפני עצמו, אבל עזבו – למה לעצור בטעים כשאפשר לייצר גירסת מושלם? הנה כמה רעיונות ששדרגו לי את החיים:

  • ריבת תות חבויה בפנים – הפתעת טעמי ילדות
  • מעט ליקר שוקולד בבצק – לא לילדים, אבל וואו, איזה נשמה יש לזה
  • קצפת קוקוס מעל – אוורירית, חלומית ומושלמת לפרווה
  • נטיפי שוקולד חלבון אם אתם בעסקי הבריאות והריבועים במראה

אתם יכולים גם להכין כמה כאלה ברצף – לקרר חלק, לחמם רק כשרוצים. קינוח אישי בהישג כפית. וזה באמת, אבל באמת, הכי טעים שיש.

שאלות ותשובות נפוצות על הסופלה במיקרו

למה הסופלה יוצא לי יבש ולא נמס?

כנראה חיממתם יותר מדי. 45-60 שניות במיקרוגל זו מקסימום המסה. זכרו: המיקרוגל ממשיך לבשל גם אחרי הזמן, אז תנו לו לנוח ולהתייצב.

אפשר להכין מראש?

בטח! אפשר להכין את הבלילה ולשמור במקרר עד ליום למחרת. לפני ההכנה, תנו לה להגיע לטמפרטורת החדר.

מה עושים אם אין שוקולד למרכז?

שמים כפית ממרח שוקולד, ממרח לוטוס, או אפילו ריבת חלב – כל דבר שיש בו לב סמיך ומתוק.

איך הופכים את זה לארוחה זוגית רומנטית?

מגישים בשני ספלים לבנים עם כפית בצד, תוסיפו קצת אבקת סוכר ואור נרות – קינוח מהאגדות.

למה המרקם שלי יוצא ספוגי מדי?

יתכן ושמתם יותר מדי קמח או חיממתם יתר על המידה. השוקולד במרכז עוזר לשמור על מרקם נמס, אז שימו נדיב.

האם זה באמת פרווה?

לגמרי. כל עוד משתמשים בחלב צמחי ושוקולד מריר ללא רכיבי חלב, זו גרסת קינוח פרווה ממכרה ואגדית.

אפשר להשתמש בקמח שקדים בלבד?

כן, אבל המרקם יהיה שונה – יותר נימוח ו"רטוב". אם אתם חובבי אפייה בריאה, זו גרסת דל פחמימות מדהימה.

מה עם קינוח לילדים? לא חם מדי?

תמיד לחכות דקה-שתיים אחרי החימום. תבדקו עם כפית – ותנו להם את ההנאה להרגיש שף ליום אחד.

זה מתאים להגשה לאירוח מתוק בערב?

חד משמעית. אפילו תנו לכל אורח להכין לבד את הסופלה שלו. זו אטרקציה שכולם ידברו עליה.

האם זה באמת יוצא אוורירי כמו עוגת שוקולד אמיתית?

אפילו יותר! זה משגע, נמס בפה, עם לב לבה חמקמק וממכר. מי שאוהב את השילוב של סופלה ועוגייה רטובה – התאהב כבר מהביס הראשון.

אז אם הגעתם עד פה – כנראה שגם אתם חשים את הריח. אז קדימה, כנסו למטבח, הוציאו את הכפית הקסומה שלכם ותנו ביס בחיים המתוקים.
אם אהבתם – שתפו את המתכון לחברים, קבוצות ווטסאפ של המשפחה, ובואו נפיץ יחד את הקסם המתוק הזה בעולם!

שתפו את הפוסט עם חברים

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

אולי יעניין אתכם:

הזרקות אורתוקין לטיפול בבעיות ברך

כאבים בברך הם אחת התלונות השכיחות ביותר בתחום האורתופדיה, במיוחד בקרב אנשים הסובלים משחיקת סחוס (אוסטיאוארתריטיס) או פציעות חוזרות. בשנים האחרונות מתפתחת מגמה של טיפולים

קרא עוד »